Prens Harry ve Meghan Markle’ın bebeklerinin soyadı ne olacak?

Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle’ın yakında dünyaya gelecek bebekleri şimdiden gündemimize ilk sıradan girdi. Kraliyet kurallarına göre, yeni üye anne ve babasının soyadını alamayacak!

Giriş Tarihi: 19.03.2019 16:53 Güncelleme Tarihi: 19.03.2019 17:19

Modern bir peri masalına dönüşen düğünlerinden sonra Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle, aileye katılacak yeni bir bebek haberiyle sevenlerini mutlu etmişti.

Beklentilere göre, Kraliyet Ailesi'nin yeni üyesi, önümüzdeki Nisan ayının ortalarında dünyaya gelecek. Bebeğin cinsiyetine göre Lady veya Kont unvanını taşıyacak olmasının yanı sıra annesi ve babasıyla aynı soyadını taşımayacak.

İngiliz Kraliyet Ailesi'nde uygulanan kurallara göre, aileye mensup kişiler, babalarının unvanlarına göre soy isim alıyor. Prens Harry ve ağabeyi Prens William, babaları Galler Prensi Charles unvanı sebebiyle "Wales" soyadını taşıyor.

Kraliçe II. Elizabeth, Prens Harry ve Meghan Markle'a düğünden hemen sonra Sussex Dükü ve Sussex Düşesi unvanını vermişti. Bu nedenle çiftin doğacak olan bebekleri 'Sussex' soyadına sahip olacak.

BİZE ULAŞIN