Michael Jackson, Leaving Neverland yüzünden yok sayılıyor

Michael Jackson'ın erkek çocuklarına yönelik cinsel istismar iddialarını konu edinen sarsıcı Leaving Neverland belgeseli etkisini sürdürüyor. Pop müziğin efsane isminin iyi hatırası ve gösterişli serveti yavaş yavaş eriyor.

Giriş Tarihi: 09.03.2019 14:36 Güncelleme Tarihi: 09.03.2019 14:37
Pop müziğin efsane ismi Michael Jackson, hayatını kaybettiği günden bu yana popüleritesini asla kaybetmedi. Öyle ki, Jackson'ın serveti patlayan albüm satışları, telifler ve yatırımları sayesinde daha da arttı. Fakat geçmişten bugüne Jackson'ın peşini bırakmayan suçlamalar günümüzde etkisini göstermeye başladı.



Geçtiğimiz yılın son günlerinde Sundance Film Festivali'nde ilk kez gösterime giren Leving Neverland adlı belgesel Jackson'ın hatırasını olumsuz etkiledi. Michael Jackson'ın erkek çocuklarına yönelik cinsel istismarı iddilarını anlatan belgesel yüzünden, Kanada ve Yeni Zelanda'da müzik listelerinden çıkarıldı. Ayrıca sanatçının, İngiltere Ulusal Futbol Müzesi'ndeki heykeli de kaldırıldı Henüz iki ay önce gösterime giren Leaving Neverland, ilk etkilerini güçlü gösterdi. Analistlerin tahminlerine göre, domino etkisi sayesinde Jackson'ın 'şimdilik' kayıplarını belirledi. Jackson'ın mirası; plak şirketinden 249 milyon dolar, şarkı teliflerinden 26 milyon dolar, televizyon ve radyo yayınlarından 39 milyon dolar, müzikal gösteriminden 68 milyon dolar, Cifque Du Soleil gösterisinden 98 milyon dolar ve isim hakkını taşıyan ürünlerden 13 milyon dolar gibi kayıplara ulaştı.

BİZE ULAŞIN