Steven Spielberg, Netflix'e karşı mücadele başlatıyor

Usta yönetmen Steven Spielberg, son dönemdeki ödül törenlerinin popüler ismi Netflix'in önüne bariyer çekmeye hazırlanıyor. Spielber, Netflix yapımı filmlerin 'Televizyon Ödülleri' kategorisinde yer alması gerektiğini düşünüyor ve Akademi'ye başvurmaya hazırlanıyor. Akademi'nin cevabı ne olacak?

Giriş Tarihi: 02.03.2019 14:03 Güncelleme Tarihi: 02.03.2019 14:05
Son yılların yükselen yıldızı Netflix, kendi yapımı Roma filmiyle Oscar Ödül Töreni'ne (diğer ödüllerde de olduğu gibi) damga vurdu. Roma, 'En yi Yönetmen', 'En İyi Görüntü Yönetmen' ve 'En İyi Yabancı Film' kategorilerinde OScar heykelciğine ulaşarak yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bu kez dünyaca ünlü yönetmen Steven Spielberg, Netflix yapımı filmlerin Oscar Ödülleri için yarışmasını engellemek için Akademi yönetimiyle görüşeceğini açıkladı.



Usta yönetmen Spielberg, çevrimiçi izleme platformları tarafından üretilen yapımların 'Televizyon filmi' kategorisinde değerlendirilmesi gerektiğini ve Emmy Ödülleri'nde yarışması gerektiğini düşünüyor. Spielberg'ün bahsi geçen konuyla alakalı rahatsızlığını yalnızca dile getirmiyor. Ayrıca Spielberg, gelecek ödül sezonu için Netflix'in ödül törenlerinde yer almaması için bir kampanya başlatmaya da hazırlanıyor. Gelenekselin dijitalle olan mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Peki, kazanan kim olacak? Netflix henüz son sözünü söylemedi...



Netflix, Roma'nın 3 dalda Oscar Ödülü kazandığı tören gecesi, Robert de Niro ve Al Pacino'lu 'The Irishman'in de ilk duyurusunu yapmıştı. Dijital dünyanın iddialı ismi Netflix, önümüzdeki ödül sezonunda da gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Spielerg'ün sıradaki hamlesi ne olacak?

BİZE ULAŞIN