91. Oscars: Akademi geri adım attı (Oscars 2019)

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 91.Oscar Ödül Töreni'nde dört ödül kategorisini canlı yayından çıkartmıştı. Bu karara tepki gösteren bir grup Hollywood yıldızı, Akademi'ye geri adım attırmayı başardı.

Giriş Tarihi: 19.02.2019 10:32 Güncelleme Tarihi: 19.02.2019 10:33
Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bu yıl Oscar Ödül Töreni'nde dört ödül kategorisini canlı yayından çıkartarak reklam arasında vermek istemiş fakat büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı.



Akademi, dört ödül kategorisinin programdan çıkarılmasıyla tören süresini kısaltacak ve her geçen yıl düşen seyirci ilgisini artıracaktı. En azından Akademi'nin ilk planı bu şekildeydi. Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Alejandro G. Inarritu ve Guillermo del Toro gibi ünlü yönetmenler ve George Clooney, Brad Pitt, Robert De Niro, Elizabeth Banks gibi ünlü oyuncuların da imzaladığı bir açık bir mektup, Akademi'ye geri adım attırmayı başardı! Hollywood'un ağır toplarının imzaladığı açık mektup sayesinde geri adım atan Akademi, yeni kararı hakkında bir açıklamada bulundu. "Akademi, Oscar Ödül Töreni sunumundan dört kategorinin ('En iyi görüntü yönetimi', 'en iyi kurgu', 'en iyi kısa film' ve 'en iyi saç/makyaj') canlı yayın kapsamının dışına alınmasına üyelerin gösterdiği tepkileri dikkate alıyor. Tüm Akademi Ödülleri herhangi bir kesinti olmadan her zamanki gibi canlı yayında sahiplerini bulacaktır. 24 Şubat Pazar günü gerçekleşecek Oscar Ödül Töreni'ni sabırsızlıkla bekliyoruz."

BİZE ULAŞIN