Woody Allen, anlaşmayı fesheden Amazon'a dava açtı

Ünlü yönetmen, senarist ve oyuncu Woody Allen, Amazon ile aralarında bulunan dağıtım anlaşmasını feshetmesi üzerine yüklü bir tazminat davası açtı.

Giriş Tarihi: 08.02.2019 11:03
Ünlü yönetmen Woody Allen, hakkında yıllar önce yapılmış suçlamalardan dolayı anlaşmayı fesheden Amazon'a karşı dava açtı. Allen, Amazon'dan 68 milyon dolarlık tazminat talebinde bulundu. Dava dosyasına göre, Amazon ve Allen ilk kez 2016'da, yönetmenin filmlerinin dağıtımını için bir anlaşma imzalamıştı. Amazon, geçtiğimiz haziran ayında Allen'in Selena Gomez, Elle Fanning, Jude Law ve Rebecca Hall gibi isimlere yer verdiği yeni filmi ""u dağıtmayacağını açıkladı. Buna bağlı olarak şirket, anlaşmayı feshetti.



Amazon, fesih nedenini -Woody Allen'ın baskıları sonucunda- şöyle açıkladı: "Allen'e karşı yinelenen suçlamalar, tartışmalı açıklamaları ve büyük yeteneklerin artık kendisiyle çalışmak ya da bağlantılı olmak istememesi" nedeniyle anlaşmayı feshettiğini açıkladı. Bahsi geçen olaylardan biri de Allen'ın evlatlık kızı Dylan Farrow'u taciz ettiğine yönelik suçlamalar.



Allen'ın avukatları da konu hakkında dava dosyasına: "Amazon, anlaşmayı feshetmesine gerekçe olarak Allen'e yönelik 25 yıllık, mesnetsiz bir suçlamayı bahane göstermeye çalıştı ancak Amazon, Allen ile 4 ayrı anlaşma imzalamadan önce bu suçlamayı çok iyi biliyordu. Herhalükarda bu, Amazon'un anlaşmayı feshetmesi için bir temel oluşturmuyor. Amazon'un sözünden dönmesi için meşru bir temel yok." ifadeleri ekledi.

BİZE ULAŞIN