61. Grammy Ödülleri'nde değişiklikler var! (2019 Grammy)

Grammy Ödülleri bu yıl köklü değişiklikler gerçekleşiyor. Grammy Ödülleri, yeni kategoriler ve aday sayılarını artırarak cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak istiyor.

Giriş Tarihi: 07.02.2019 16:37
Müzik piyasasının en prestijli organizasyon ve ödüllerinden biri olan Grammy Ödülleri, bu yıl 61. kez yılın en iyilerini seçmeyi bekliyor. Bu yıl Grammy'de, yeni ödül sahiplerinin yanı sıra büyük yenilikler de göreceğiz.


Lady Gaga, bu yıl Grammy Ödülleri'nde sahnede olacak.

61. Grammy Ödülleri, büyük ödül kategorileri aday sayısı beşten sekize çıkartarak ödül alma heyecanını artırdı. Ayrıca, en iyi albüm, 'En İyi Kayıt', 'Yılın Şarkısı' ve 'En İyi Yeni Sanatçı' ödülleri de eklenerek törende köklü değişiklikler planlandı. Kategori adaylarının artışı ve kategori eklenmesinin sebebi olarak, kadın sanatçıların daha az ödül alması eleştirlerini saf dışı bırakmak ve cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak.

Grammy Akademisi: "Kategorilerde daha fazla seçenek, oy verenlerin bu yılın en iyilerini seçerken daha esnek olmasına izin verecek." açıklamasında bulundu. Geçtiğimiz yıl, gerçekleşen 60. Grammy Ödül Töreni'nde, 'Yılın Albümü' kategorisinde tek kadın aday Lorde olmuştu. Ayrıca, büyük ödüllerde kazanan tek kadın şarkıcı, 'En İyi Yeni Sanatçı' ödülünü alan Alessia Cara almıştı.

BİZE ULAŞIN