69. Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale) başlıyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de 69. Uluslararası Berlin Film Festivali, 7-17 Şubat tarihleri arasında 17 film prestijli 'Altın Ayı' ödülü için yarışacak.

Giriş Tarihi: 30.01.2019 11:14 Güncelleme Tarihi: 30.01.2019 11:22

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşecek 69. Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale), 7-17 Şubat tarihleri arasında sinema ödüllerini dağıtacak. Festivalde 17 film prestijli 'Altın Ayı' ödülü için yarışacak. Festivalin açılışı ise yönetmen Lone Scherfig'in "The Kindness of Strangers" adlı filmle yapılacak.



Festival Direktörü Dieter Kosslick, Berlin'deki Basın ve Enformasyon Dairesinin salonunda düzenlediği basın toplantısında, 69. Berlinale programı hakkında bilgi verdi. Festivalde bu yıl 74 ülkeden yaklaşık 400 film gösterilecek. Yarışma bölümünde yer alan 23 filmin 17'si 'Altın Ayı' ödülü için yarışacak.

69. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde, Emin Alper'in "Kız kardeşler" filmi ve Fatih Akın'ın "Altın Eldiven" (Der goldene Handschuh) filmi de büyük ödül "Altın Ayı"nın adayları arasında gösterildi.

Aynı zamanda "Kız Kardeşler" ve "Altın Eldiven" filmleri dünya prömiyerlerini de Berlinale kapsamında gerçekleştirecek.

69.Berlinale 'Jüri başkanı': Juliette Binoche

"Altın Ayı" ve "Gümüş Ayı" alacak filmleri belirleyecek uluslararası jürinin başkanı ünlü Fransız oyuncu Juliette Binoche olacak. Jüride ayrıca ABD'li film eleştirmeni Justin Chang, Alman oyuncu Sandra Hüller, Şilili yönetmen Sebastian Lelio, New York Modern Art Müzesi'nde yönetici olarak çalışan Rajendra Roy ve İngiliz oyuncu Trudie Styler bulunuyor. Christian Bale, Bill Nighy ve Tilda Swinton gibi ünlü ismin katılacağı festivalde ödüller 16 Şubat'ta sahiplerini kavuşacak.

BİZE ULAŞIN