Netflix, Bandersnatch yüzünden davalık oldu

Chooseco isimli bir şirket, “Kendi Maceranı Seç" başlığının ticari olarak tescillenmiş bir marka olduğunu belirterek, Netflix’in Black Mirror:Bandersnatch ile lisansı ihlal ettiğini iddia etti. Şimdi ne olacak?

Giriş Tarihi: 16.01.2019 15:44 Güncelleme Tarihi: 16.01.2019 15:45
Netflix, ilk interaktif filmi 'Black Mirror: Bandersnatch' ile izleme deneyimlerimizi değiştirmeye karar verdi. Fakat bu karar, Chooseco adlı şirketin açtığı dava ile bir süre askıya alınacak gibi görünüyor.. 'Kendi Maceranı Seç' (Choose Your Own Adventure) adlı interaktif çocuk kitabı serisinin yayıncısı Chooseco, kendi tercihleriniz doğrultusunda ilerleyebildiğiniz 'Bandersnatch'e 25 milyon dolarlık bir dava açtı.

Chooseco, "Kendi Maceranı Seç" başlığının ticari olarak tescillenmiş bir marka olduğunu belirterek, Netflix'in markaya ait lisansı ihlal ettiğini iddia ediyor. Chooseco, Netflix'in 2016'dan bu yana lisans almak için çaba gösterdiğini fakat bir sonuca ulaşamadığını da ekledi. Fakat Netflix, yine de Black Mirror: Bandersnatch'i platformunda yayınladığı için Chooseco, iddialarını mahkemeye taşıdı. Netflix hangi tarafı seçer? Reddet veya Kabul et! Bol şans!

BİZE ULAŞIN