Ballon d'Or'un yeni sahibi Luka Modric

2018 Ballon d'Or ödülünün sahibi Real Madrid'in Hırvat futbolcusu Luka Modric oldu. Luka Modric, takımı Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamış ve Hırvatistan ile Dünya Kupası'nda final oynamıştı

Giriş Tarihi: 04.12.2018 09:09 Güncelleme Tarihi: 04.12.2018 09:42
Yılın futbolcusuna verilen Ballon d'Or ödülü, bu yıl Real Madrid'in Hırvat yıldızı Luka Modric'in oldu. France Football dergisi tarafından düzenlenen organizasyonda, yılın en iyi erkek futbolcusuna verilen 'Altın Top' ödülünün sahibi Luka Modric, futbol kariyeri boyunca ilk kez bu ödüle layık görüldü.



Oylamada Juventus'tan Portekizli Cristiano Ronaldo ikinci, Atletico Madrid'den Fransız Antoine Griezmann üçüncü, Paris Saint-Germain'den Fransız Kylian Mbappe dördüncü ve Barcelona'dan Arjantinli Lionel Messi beşinci sırayı aldı. Modric, bu yıl, Hırvatistan Milli Takımı ile Dünya Kupası finalinde yer aldı ve Real Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.



Ayrıca törende, en iyi 21 yaş altı oyuncuya verilen 'Kopa Kupası'nı Mbappe, 'En iyi kadın futbolcu ödülü'nü ise Fransa ekibi Olympique Lyon'da top koşturan Norveçli Ada Hegerberg kazandı.
BİZE ULAŞIN