Müzikli salonlar

Bu ay vizyona girmesi beklenen –dile kolay– 36 film bulunuyor. Aralarında müzisyen hikâyeleri anlatan, biyografik ve belgesel sinema türündeki filmlerin ağırlıkta olması dikkat çekiyor.

Giriş Tarihi: 16.11.2018 09:27
Yazı Ege GÖRGÜN

Bohemian Rhapsody', ünlü rock grubu Queen'in efsanevi vokali Freddie Mercury ve grubun Live Aid konserine kadar geçirdiği süreci konu alıyor ve grubun efsanevi solistine âdeta bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film boyunca sevilen şarkıların kulakların pasını sileceği bu biyografik hikâyenin yönetmenlik koltuğunda Bryan Singer oturuyor. Filmde Freddie Mercury'ye 'Mr. Robot' ile tanınan Rami Malek can verirken kadrodaki diğer oyuncular arasında Aaron McCusker, Aidan Gillen, Gwilym Lee, Ben Hardy, Tom Hollander, Joseph Mazzello ve Lucy Boynton yer alıyor.


'Bohemian Rhapsody' filminde Freddie Mercury'ye 'Mr. Robot' ile tanıdığımız Rami Malek can veriyor.

'Leto' ya da İngilizce adıyla 'Summer', Sovyet rock müziğinin efsanevi isimlerinden yarı Koreli rock yıldızı Viktor Tsoi'nin yaşamını beyazperdeye taşıyan, bir başka biyografik film. Şöhretin doruklarındayken geçirdiği trafik kazasında ve henüz 28 yaşındayken hayata veda eden Viktor Tsoi; özgürlük, savaş, ölüm ve yaşam temalı şarkılarıyla bir döneme damgasını vurmuştu. Rock yıldızı Viktor Tsoi ile onun akıl hocası olan genç müzisyen Mike ve Mike'ın eşi Natasha arasında geçen aşk üçgeninin konu edildiği filmin yönetmenliğini ise Kirill Serebrennikov üstleniyor.



'Whitney', Oscar'lı yönetmen Kevin Macdonald'ın dünya prömiyerini Cannes'da yaptığı bir müzik belgeseli. Film, bir zamanlar muhteşem sesiyle dinleyenleri büyüleyen, rekor kıran albümlere imza atan ve 2012 yılında yaşama gözlerini yuman Grammy ödüllü ünlü yıldız Whitney Houston'ın müzik dünyasının zirvesine çıkışının ve zirveden pek çok şey kaybederek yavaş yavaş inişinin daha önce hiç anlatılmamış hikâyesini gözler önüne seriyor. Belgeselde özel kayıtlara, Houston'ın yakınları ile yapılan röportajlara ve daha önce hiç görülmemiş arşiv görüntülerine yer veriliyor.



'Bel Canto' ya da 'Tutsak', içinden müzik geçen filmlerden bir diğeri. Ann Patchett'ın çok satan romanından uyarlanan film, Japon endüstri devi Hosokawa ve şirketin düzenlediği özel bir partide konser vermek üzere Güney Amerika'ya seyahat eden ünlü soprano Roxane Coss'un hikâyesini anlatıyor. Diplomat ve politikacılardan oluşan seçkin kalabalığı bir araya getiren partinin yapıldığı malikâne, tutuklu arkadaşlarının salıverilmesini isteyen bir grup gerilla tarafından ele geçirilir. Bir ay sürecek zorlu rehinelik süreci boyunca işadamıyla soprano yakınlaşır. Paul Weitz yönetmenliğindeki filmin başrollerini Julianne Moore, Ken Watanabe ve Christopher Lambert paylaşıyor.



BIR YILDIZ DOĞUYOR

Müzik dolu bir diğer film de 'Bir Yıldız Doğuyor'. Filmekimi'nin de açılış filmi olan 'Bir Yıldız Doğuyor'un başrollerini Lady Gaga ve Bradley Cooper paylaşıyor. Şöhretten bunalmış, teselliyi içkide arayan bir rock efsanesi ile efsanenin barda rastladığı amatör şarkıcının hikâyesinin anlatıldığı film, aynı zamanda Bradley Cooper'ın ilk yönetmenlik denemesi.

BİZE ULAŞIN