Yıldız yine doğacak mı?

Yıl, 1976. Kuşkusuz o zamanlar filmler, dünyadaki tüm sinemalarda eşzamanlı olarak gösterilemiyordu. Zamanın en iyi filmlerinden biri o dönemde çekildi. Başrollerinde Kris Kristofferson ve o zamanlarda bile efsanevi seslerden biri olmayı başarmış Barbra Streisand iyi bir filmde buluşmuşlardı: 'A Star is Born (Bir Yıldız Doğuyor)'.

Giriş Tarihi: 23.10.2018 10:52 Güncelleme Tarihi: 23.10.2018 10:59

Hazırlayan Emrah SAKA

Bir rock yıldızının, henüz kırk fırın ekmek yemeden önceki dönemindeki bir genç yıldız adayı ile tanışıp yaşadıkları aşkı konu alıyordu film. Her ne kadar internet üzerinde şu anda çok popüler olmasa da, yeni yapım gösterime girdiğinde ilgi çekeceği kesin. Çünkü 1976 yapımı film 'En İyi Şarkı' dalında aday olduğu Akademi Ödülü'nü kazanmıştı. Paul Williams ile birlikte yazdıkları şarkı 'Yılın Şarkısı' dalında Grammy ve 'En iyi Şarkı' dalında Altın Küre de kazandı.

'Bir Yıldız Doğuyor/ A Star is Born'un yeniden çevriminde bu kez başrollerde dört kez Oscar ödülüne aday gösterilen Bradley Cooper ve sayısız müzik ödülünün sahibi Lady Gaga oynuyor. Lady Gaga için bu bir ilk; çünkü ilk defa bir sinema filminde, hem de başrolde (Madonna'nın izinden gittiğini her fırsatta gösteriyor.). Bradley Cooper için de bir ilk; zira Cooper bu filmle ilk yönetmenlik çıkışını da yapıyor

Trajik aşk hikâyesinin bu yeni düzenlemesinde Cooper, ünlü müzisyen Jackson Maine rolünde Ally (Gaga) adlı yetenekli müzisyeni keşfediyor ve ona âşık oluyor. Ally, büyük bir şarkıcı olma hayallerinden vazgeçmek üzereyken Jackson onu spot ışıklarının altına çıkarıyor. Ama Ally'nin yıldızı yükselirken, Jack'in içindeki şeytanlarla bitmeyen mücadelesi yüzünden ilişkileri zarar görüyor.

Film bir önceki kadar başarılı olup önümüzdeki yıl Oscar alacak mı onu zaman gösterecek. Öncesinde ise Venedik Film Festivali'nden Bradley Cooper'a bir ödül getirdi bile.

'Bir Yıldız Doğuyor/ A Star is Born'un diğer rollerinde Andrew Dice Clay, Dave Chappelle ve Sam Elliott yer alıyor.

Filmde Ally rolünü oynayan Gaga, Oscar adaylığını kazandığı şarkısı 'Til It Happens to You'nun ('The Hunting Ground' filmi ile) yanı sıra Cooper ve aralarında Lukas Nelson, Jason Isbell ve Mark Ronson'un yer aldığı diğer müzisyenlerle birlikte bu film için yazdığı orijinal şarkılarını da seslendiriyor. Zira filmdeki bütün şarkılar orijinal ve canlı olarak kayıt edildi.

'Bir Yıldız Doğuyor/ A Star is Born'un yapımcıları; Bill Gerber, Jon Peters, Bradley Cooper, Todd Phillips ve Lynette Howell Taylor. Yönetici yapımcılar; Ravi Mehta, Basil Iwanyk, Niija Kuykendall, Sue Kroll, Michael Rapino ve Heather Parry. Senaryo yazarları Eric Roth, Bradley Cooper ve Will Fetters.

Kamera arkasında Cooper ile işbirliği yapanlar; Oscar adayı görüntü yönetmeni Matty Libatique ('Black Swan'), yapım tasarımcısı Karen Murphy, üç kez Oscar adayı olan editör Jay Cassidy ('American Hustle', 'Silver Linings Playbook' ve 'Into the Wild') ve kostüm tasarımcısı Erin Benach.

Film, 5 Ekim 2018 itibariyle gösterime girecek. Ülkemizdeki izlenme tarihi ise 19 Ekim 2018.

BİZE ULAŞIN