Sherlock Holmes oynatmasına az kaldı

Gelmiş geçmiş en iyi dedektif, günümüzün gençlerine yol göstermek için bu kez başka bir formda karşılarına çıkıyor. Özellikle 2000’li yılların izleyicisine 2009’da Robert Downey Jr. ve 2010 yılında Benedict Cumberbatch’a bürünerek çıkan Sherlock Holmes, maceralarını Marvel seven kuşağa çizgi roman ile ulaştırıyor.

Giriş Tarihi: 23.10.2018 11:06 Güncelleme Tarihi: 23.10.2018 17:19

Hazırlayan Emrah SAKA

Sherlock Holmes hakkında ilginç bilgiler var. Yaklaşık yüz yıldır beyazperde onun maceralarını anlatıyor. Günümüze kadar 226 filmde boy göstermiş, Sherlock Holmes. Yazarı Arthur Conan Boyle aslında Edinburgh Üniversitesi'ndeki Doktor Joseph Bell adındaki bir öğretmeninden esinlenerek bu karakteri oluşturmuş. Önceleri 'Sherrinford' olarak tanımladığı karakterini daha sonra bildiğimiz isimle yazmaya devam etmiş. Hatta bir ara o kadar popüler olmuş ki yazarı Boyle onu öldürüp seriyi bitirmeyi bile düşünmüş (İyi ki bu, düşüncede kalmış.).

Dünyanın en zeki dedektifinin IQ'sunun 190 olduğu söyleniyor. Normal bir insanınki 100 ila 120 arasındayken Albert Einstein'inki 160 idi.

Çizgi seri dört kitaptan oluşuyor. Domingo Yayınevi'nin de belirttiği gibi seri 2010 yılında NTV Yayınları'ndan çıkmıştı. İlk iki kitap Kızıl Dosya ve Dörtlerin İmzası adlarını taşıyor.

Kızıl Dosya'da kana bulanmış odada üzerinde tek bir iz olmayan bir ceset bulunur. Fark edilen ise duvara kanla yazılmış, yarım kalmış bir isim ve sonradan ortaya çıkan bir nikâh yüzüğü... Sherlock Holmes, Londra'daki bir evden Vahşi Batı'ya uzanan bu macerada, daha sonra onu tanımlayacak 'çıkarım bilimi'ni ilk kez sınayacak. Yeni arkadaşı Dr. Watson için ise hâlâ en büyük esrar, Sherlock Holmes'un ta kendisi.

Yardım istemek için Sherlock Holmes'un oturduğu Baker Street 221B adresine gelen Mary Morstan'ın sorunu, Dr. Watson'ı heyecanlandırıp Sherlock Holmes'u da derin uyuşukluğundan silkeliyor. Sırra kadem basmış bir İngiliz subayının, tek bacaklı adamın, onun çıplak ayaklı yardımcısının, kayıp define sandığının ve 'dörtlerin imzası'nın esrarının nasıl aydınlatılacağını göreceğiz.

İngiltere'nin çizgi roman dünyasındaki önemli temsilcilerinden Ian Edginton ve I. N. J. Culbard tarafından uyarlanan bu dört Arthur Conan Doyle klasiğinden iki kitap dilimize Kutlukhan Kutlu tarafından çevrildi.

BİZE ULAŞIN