Fasaryadan adam

Ünü Norveç'ten tüm dünyaya yayılan polisiye yazarı Jo Nesbo'nün aynı adlı kitabından uyarlanan 'Kardan Adam / Snowman' ne yazık ki "Bir film ne kadar kötü çekilir?" sorusuna verilecek en güzel cevaplardan biri olmayı başarıyor.

Giriş Tarihi: 20.10.2018 11:19 Güncelleme Tarihi: 20.10.2018 12:40
Yazı Ege GÖRGÜN

Kardan Adam / Snowman, İskandinav polisiyesinin taçsız kralı Jo Nesbo'nün ünlü karakteri, anti-kahraman dedektif Harry Hole serisinin yedinci kitabından sinemaya uyarlanmış.

Filmin yönetmenliğini yine bir uyarlama olan 2011 yapımı 'Köstebek / Tinker Tailor Soldier Spy'dan hatırlayacağımız İsveçli yönetmen Tomas Alfredson üstleniyor ve yarattığı eseriyle başyapıt olabilecek bir filmin ne kadar kötü çekilebileceğini cümle âleme gösteriyor.

Ancak filmin kötü çekilmiş olması izleyiciye ev sineması sıcaklığında bir seyir keyfi vermeyecek anlamına gelmiyor. Keza yönetmenin filmin neden kötü çekildiği konusundaki eleştirilere komplekssizce verdiği yanıtı da filmin en azından bir kez oturup izlenmeyi hak ettiğini düşündürüyor insana: "Çekim günlerimiz kısıtlıydı. Kurguya geçtiğimizde hikâyenin birçok yerini çekemediğimizi fark ettik. Senaryonun yüzde 15'ini çekemedik. Büyük bir 'puzzle' yaparken parçalar eksik olunca bütünün güzelliği eksik kalıyor..."



Filmde dedektif Harry Hole rolünde Michael Fassbender'ı izliyoruz. Bu rol aynı zamanda kendisine teklif edilen ilk dedektiflik rolü olmuş.

Filmin konusunu tek bir cümleyle özetlemek gerekirse dedektif Harry Hole, kurbanlarının yanına 'kardan adam' yapıp bırakan bir seri katilin peşine düşüyor diyelim.

Aslında başta bu davaya bakmaya çok da hevesli sayılmaz. Ancak göreve yeni atanmış olan, işine son derece tutkuyla bağlı polis Katrine Bratt'ın takip ettiği dosyayı araştırınca geçmişten aşina olduğu seri katilin yeniden iş başına geçtiği düşüncesiyle araştırmaya dahil olmaya karar veriyor.

Filmde dedektif Harry Hole rolünde Michael Fassbender'ı, çaylak ve hevesli polis Katrine Bratt rolünde ise Rebecca Ferguson'u izliyoruz. Oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimlerden bazıları Charlotte Rampling, Chloë Sevigny, J. K. Simmons ve Val Kilmer. Dağınık ilerleyen hikâyedeki boşlukları kafanızdan doldurmaya niyetiniz ve sabrınız varsa izleyin. Muhteşem kar manzaraları da cabası.



RAMPAGE
BÜYÜK YIKIM

Yönetmen: Brad Peyton
Oyuncular: Dwayne Johnson, Naomie Harris

Sıra dışı bir zekâya sahip olan goril George, bebekliğinden beri hayvanbilimci Davis'in gözetimi altındadır. Ancak günün birinde George ve bir grup hayvan bir deneye maruz kalır. O andan itibaren her şeyi yok eden saldırgan canavarlara dönüşürler. Davis bir yandan panzehir bulmaya, diğer yandan bir zamanlar dostu olan 'canavarı' kurtarmaya çalışır.






GAME NIGHT
OYUN GECESİ

Yönetmen: John Francis Daley
Oyuncular: Jason Bateman, Rachel McAdams

Evli çift Max ve Annie'nin her hafta düzenli olarak planladıkları oyun gecesi Max'ın ağabeyinin planda küçük bir değişiklik yapmasıyla yavaş yavaş çığırından çıkmaya başlar. Grup bir anda 'Katil Kim?' oyunun bir parçası haline gelir ve hep birlikte unutamayacakları sürprizlerle dolu bir gece geçirirler.

BİZE ULAŞIN