Meghan Markle tarzı kraliyet kuralları

Prens Harry'nin eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın ilk yalnız resmi görevinde kraliyet kurallarını ihlal etti. Konu tartışmaya açık, en azından şimdilik.

Giriş Tarihi: 28.09.2018 14:25
Modern peri masalı olarak adlandırılan son kraliyet düğününün başrollerinden Meghan Markle tartışmaların odak noktasında. Prens Harry'nin eşi Düşes Meghan, indiği otomobilin kapısını kapatınca 'acemi soylu' olarak nitelendirildi. Meghan'ın aile ve asilzadelik konusunda yetersiz görülmesi ise tartışmaların fitilini ateşledi.

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin yeni gelini Düşes Meghan, kraliyet kurallarına birebir uymayarak gündemden düşmüyor. Bazı çevreler tarafından kendisini bir soylu gibi davranmamakla itham edilen Düşes, monarşi destekçilerinin de tepkisini üzerine çekiyor. Geçtiğimiz günlerde tek başına ilk resmi görevini üstlenen Meghan, indiği otomobilin kapısını kendisi kapattı ve protokol kurallarını ihlal etti.

Soyluların otomobil kapılarını açması ya da kapatması; saray kurallarına göre görgü kurallarına aykırı kabul ediliyor. Meghan, evliliğinin hemen ardından hızlandırılmış asilzadelik eğitimi almıştı. Bazıları, 'soyluluğun kapı kapatmakla ölçülemeyeceğini' söylese de İngiltere'nin önde gelen gazeteleri Telegraph ve Daily Mail'in yazarları bir ihlal olup olmadığını tartışmaya açtı.
BİZE ULAŞIN