O filmleri hiç böyle bilmezdik

Her birimiz sinema tarihinin en unutulmaz filmlerini kendimizce listelesek ve neden bu filmleri seçtiğimizi düşünsek, çoğumuz için önemli olan bir kriter göze çarpar: İyi filmlerin iyi sonları olur. Ama şimdi size ‘Titanic’in tüm Oscar heykelciklerini riske edecek bir alternatif finali ya da ‘Interstellar’ın yürekleri dağlayacak bir son fikri olduğunu söylesek, inanmazsınız. Ama inanın. Çünkü o unutamadığımız filmlerin bugün çoktan unutulmuş alternatif sonları mevcut.

Giriş Tarihi: 26.09.2018 16:24 Güncelleme Tarihi: 26.09.2018 16:27

Her hali hüzünlü

Filmi ve sonunu hatırlamak isteyenler için tez elden hatırlatalım: 'E. T: The Extra-Terrestrial' filmi, Elliott ile E. T'nin hüzünlü bir vedasıyla son bulur ve uzaylı dostumuzun gökyüzünde kaybolduğu sahne, sinema tarihinin belki de en hüzünlü ve unutulmaz anlarından biridir; birçok filme, eşyaya, posterlere de konu olmuştur. Filmde Elliott'ın ağabeyi Michael'a hayat veren oyuncu Robert MacNaughton, filmden yıllar sonra verdiği bir röportajda planlanan alternatif bir sonu bizimle paylaşıyor: "Alternatif olan son sahnede çocuklar hep beraber Dungeons and Dragons oynayacaklardı. Son sahne böyle planlanmış, hatta senaryo da yazılmıştı. Buna göre kamera, oyun masasından yavaşça yükselip çatıyı gösterecek ve ardından biz izleyiciler de Elliott ile E.T'nin hala iletişim halinde olduğunu öğrenecektik."

Gerek mevcut ve unutamadığımız sonu gerekse bu alternatif finaliyle, 'Stranger Things' dahil bugüne kadar birçok hikâyeye ilham veren E. T'nin hüzünlü dokusu bozulmuyor; biz yine defalarca kez izleyip sonunda birkaç damla gözyaşıyla filmi bitiriyoruz.

BİZE ULAŞIN