O filmleri hiç böyle bilmezdik

Her birimiz sinema tarihinin en unutulmaz filmlerini kendimizce listelesek ve neden bu filmleri seçtiğimizi düşünsek, çoğumuz için önemli olan bir kriter göze çarpar: İyi filmlerin iyi sonları olur. Ama şimdi size ‘Titanic’in tüm Oscar heykelciklerini riske edecek bir alternatif finali ya da ‘Interstellar’ın yürekleri dağlayacak bir son fikri olduğunu söylesek, inanmazsınız. Ama inanın. Çünkü o unutamadığımız filmlerin bugün çoktan unutulmuş alternatif sonları mevcut.

Giriş Tarihi: 26.09.2018 16:24 Güncelleme Tarihi: 26.09.2018 16:27

Bu galakside gözyaşı yok

2014 yılında 'Galaksinin Koruyucuları' vizyona girdiğinde, kimse o filmden böylesine vurucu bir etki beklemiyordu. Hem kahkahalarla güldüğümüz hem de uzak galaksilerde geçen bir süper kahraman hikâyesine nasıl da hasretmişiz… Şu günlerde, geçmişte attığı ofansif tweetler yüzünden Marvel'ın yollarını ayırdığı yönetmen James Gunn, filmin bu başarısını etkileyebilecek bir alternatif sonu olduğunu açıklamıştı.

Star Lord'un günü kurtardığı, Marvin Gaye'den 'Ain't No Mountain High Enough'ı dinlediğimiz bir son elbette ki tercih sebebi ancak sinema bu, her sahnenin alternatifi olur. Gunn'a göre Star Lord'un annesinin son hediyesini açıp mektubu okuduğu sahne bu alternatifte yine mevcut, üstüne Star Lord'un büyükannesini elinde Peter'ın çocukluk fotoğrafıyla yıldızlara bakarken izliyoruz. Böylece büyükannenin Peter'ın kaçırılmasına tanık olduğunu anlamış oluyoruz. Yönetmen James Gunn'ın sözleriyle 'son derece üzücü olduğu için çıkarılan' bu sahnenin kullanılmaması, belki de filmin başarısını perçinleyen bir diğer hamle oldu.

BİZE ULAŞIN