O filmleri hiç böyle bilmezdik

Her birimiz sinema tarihinin en unutulmaz filmlerini kendimizce listelesek ve neden bu filmleri seçtiğimizi düşünsek, çoğumuz için önemli olan bir kriter göze çarpar: İyi filmlerin iyi sonları olur. Ama şimdi size ‘Titanic’in tüm Oscar heykelciklerini riske edecek bir alternatif finali ya da ‘Interstellar’ın yürekleri dağlayacak bir son fikri olduğunu söylesek, inanmazsınız. Ama inanın. Çünkü o unutamadığımız filmlerin bugün çoktan unutulmuş alternatif sonları mevcut.

Giriş Tarihi: 26.09.2018 16:24 Güncelleme Tarihi: 26.09.2018 16:27

Anlaşılmazın daha anlaşılmazı

Christopher Nolan filmlerine aşinaysanız her yeni filmine "Acaba bu kez nasıl bitecek?" sorusuyla başlamaya da alışıksınızdır. Sinemayı son 20 yılda en çok etkileyen yönetmenin bile kararsız kaldığı durumlar oluyor. 'Interstellar', belki de izlediğimiz en duygusal bilimkurgu yapımlarından biri; bu duygusallığını da son sahnelerine borçlu. Film boyunca ciğerimizi yakan babakız ilişkisinin doruk yaptığı, uzayın sonsuz derinliğinde sevginin gücünü bulduğumuz bir son, çok daha farklı olabilirdi.

Nolan filmlerinin arkasındaki kalem Jonathan Nolan, bir röportajda alternatif bir sonu anlatıyor ancak önce filmin anlaşılması vakit alan halihazırdaki sonunu hatırlayalım: Astronotumuz Cooper, kara delikten kurtulur, zamanın yeni bir boyut olduğu evrende kızına Mors alfabesiyle mesajını ulaştırır ve onunla kızını 'yeni dünyada' kavuşurlarken izleriz. Jonathan Nolan'ın söylediğine göre ise bu duygusal son, Cooper'ın kara delikten kurtulamamasıyla yer değiştirebilirdi. Böylece dünyayı kurtaramamış olacaktı ama Christopher Nolan'ın fikri olan bu acı son, hiç filme çekilmedi.

BİZE ULAŞIN