O filmleri hiç böyle bilmezdik

Her birimiz sinema tarihinin en unutulmaz filmlerini kendimizce listelesek ve neden bu filmleri seçtiğimizi düşünsek, çoğumuz için önemli olan bir kriter göze çarpar: İyi filmlerin iyi sonları olur. Ama şimdi size ‘Titanic’in tüm Oscar heykelciklerini riske edecek bir alternatif finali ya da ‘Interstellar’ın yürekleri dağlayacak bir son fikri olduğunu söylesek, inanmazsınız. Ama inanın. Çünkü o unutamadığımız filmlerin bugün çoktan unutulmuş alternatif sonları mevcut.

Giriş Tarihi: 26.09.2018 16:24 Güncelleme Tarihi: 26.09.2018 16:27

Yazı Yiğit TUNA

"Her kuşun eti yenmez, Bay Lovett."
1997 yılı sinemanın en bereketli yıllarından biriydi. O yıl çekilen onca güzel filmi ('L.A. Confidential', 'Good Will Hunting', 'The Fifth Element' vb.) aldığı 11 Oscar'la sollayan 'Titanic'in yeri ise çok ayrı çünkü bize Leonardo DiCaprio'yla Kate Winslet'ı kazandırdı, çünkü gerçek bir hikâye, çünkü onu seneler boyu, sonunda geminin batacağını bile bile izledik. Ama 1997'ye döndüğümüzde, James Cameron'ın bizim için başka planları vardı.

İzlediğimiz versiyonda yaşlı Rose'un akıbetini hepimiz hatırlıyoruz. Yıllar yılı o, Jack'le buluşabilmek için uykusunda ölümü beklerken biz gözyaşları içinde ekranı izledik. Fakat bir başka versiyonda, Rose'u elinde mavi elmasla birlikte geminin kenarında, mürettebatı da onu durdurmak için koşarken izliyoruz. Beyazperdeye taşınmayan bu sahnede Rose, elması okyanusun derinliklerine bırakmadan önce Lovett'a "Hazineyi yanlış yerde arıyorsunuz, yalnızca hayat paha biçilmezdir." diye hayat dersi veriyor. Rose, Lovett'a her ne kadar her kuşun etinin yenmeyeceğini söylese de 11 Oscar'ı toplayan filmin böyle bitmemesi hepimizin şansına.

BİZE ULAŞIN