Yalanın küçüğü büyüğü olmaz

Hemen her kitabıyla çok satanlar listesine giren Avustralya doğumlu yazar Liane Moriarty’nin aynı adla çok ses getiren televizyon dizisine de uyarlanan Küçük Ama Büyük Yalanlar (Big Little Lies) adlı eseri Hep Kitap aracılığıyla okurla buluşuyor.

Giriş Tarihi: 21.09.2018 12:06 Güncelleme Tarihi: 21.09.2018 12:06
Yazı Ege GÖRGÜN

Başrollerini Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Laura Dern ve Alexander Skarsgard'ın paylaştığı ünlü televizyon dizisinin uyarlandığı Küçük Ama Büyük Yalanlar adlı kitap, sıra dışı bir hikâye anlatıyor. İlk bakışta her şeyin kusursuz göründüğü bir hikâye bu. Kalburüstü ABD'lilerin yaşadığı, Amerikan rüyasının vücut bulduğu bir şehir ve sakinlerinin kusursuz evlerde, kusursuz aileleriyle yaşadığı kusursuz hayatlar söz konusu.



Ancak aslında hiçbir şey göründüğü gibi değil. Ufak tefek sırlar, beyaz yalanlar derken derinlere inildikçe sular bulanıklaşıyor, herkesin gemisi birer birer su almaya başlıyor. Hayatta her şeye sahipmiş gibi görünen üç annenin; Jane, Madeline ve Celeste'in hayatları kontrolden çıkmak üzere... Üstelik de küçücük bir yalan yüzünden.

Jane, yalnız bir anne. Küçük bir oğlu ve beş yıldır sakladığı bir sırrı var. Her şeyi hatırlayan, hiçbir şeyi affetmeyen Madeline ve herkesin durup bir kez daha bakacağı kadar güzel ama huzursuz Celeste, okulun ilk günü Jane'i kanatları altına alıyor. Her şey güllük gülistanlıkken bu üç kadının çocuklarının karıştığı küçük bir olay çabucak büyüyor, okul bahçesindeki fısıltılar kötü niyetli dedikodulara dönüşüyor. Sonunda da at izi it izine karışıyor; gerçekler, yalanlar ve sırlar arapsaçına dönüyor.

İşlenen cinayetin geriye dönük anlatıldığı hikâye okurunu anında sarıyor, merak unsuru her sayfada artarak devam ediyor. Salt kadınlar arasında geçen, bildik hikâyelerden değil yalnız; onlardan yola çıkarak erkeklere dair de çok şey söylüyor.

ÖLÜMÜN ŞİFRESİ
Glen Erik Hamilton Pay Kitap "Bir polisiye-gerilim okusam da kafamı boşaltsam…" diyenleri memnun edecek bir yazar, Glen Erik Hamilton. Yazarın âdeta profesyonel bir hırsız olmak için yetiştirilen Van Shaw'ın maceralarını anlattığı serinin ilk kitabı olan ve Ölümün Şifresi adıyla dilimize çevrilen Past Crimes, kazandığı 'En İyi İlk Roman Ödülü'nü fazlasıyla hak ediyor.


GERİ SAYIM
Glen Erik Hamilton Pay Kitap Geri Sayım adıyla dilimize çevrilen Van Shaw serisinin ikinci kitabı Hard Cold Winter, kahramanın arkasında bıraktığı savaş kadar ölümcül ve sürprizlerle dolu yeni maceralarını konu alırken acı tatlı bir aşk öyküsünü de göz önüne seriyor. İkinci kitap da ilki gibi bir solukta okunuyor.

BİZE ULAŞIN