Scarlett Johansson vazgeçti!

Rub and Tub adlı filmde trans bir erkeği canlandıracağı haberlerinden sonra tepki çeken Scarlett Johansson rolünden vazgeçti.

Giriş Tarihi: 15.07.2018 17:47 Güncelleme Tarihi: 15.07.2018 17:48
Scarlett Johansson, trans bireyi canlandıracağı 'Rub and Tub' filmindeki rolünden LGBTİ topluluğunun tepkisi üzerine vazgeçti. Trans erkek Dante Tex Gill'i canlandırmak üzere filmin kadrosuna dahil olan Johansson, rolün açıklanmasının ardından sosyal medya üzerinden büyük tepkiyle karşılaşmıştı.

Tepkiler, Johansson yerine bir trans aktöre rol verilmesi gerektiği yönünde gelmişti. Johansson, filmdeki rolünü savunarak, bütün oyuncuların bir trans bireyi canlandırabileceğini ve "Bir de Jeffrey Tambor'a, Jared Leto'ya ve Felicity Huffman'a sorun" demişti. Bahsi geçen oyuncular daha önce rol aldıkları filmlerde trans bireyleri canlandırmıştı.

Johansson, "duyarsız" olarak nitelendirilen ilk açıklamasından dolayı geçtiğimiz gün özür diledi. Ünlü oyuncu, yeni açıklamasında, "Dante Tex Gill karakterini canlandırmamla ilgili güncel etik sorular ışığında, projeden saygıyla geri çekilmeye karar verdim" dedi. Johansson, "Transeksüel bireylere olan kültürel anlayışımız ilerlemeye devam ediyor ve ben ilk açıklamamdan ve bunun duyarsız olduğunu anladığımdan beri trans topluluğundan çok şey öğrendim. Trans topluluğuna büyük hayranlık ve sevgi duyuyorum. Hollywood'da kapsayıcılığa dair tartışmaların devam etmesinden dolayı mutluyum" ifadesini kullandı.

BİZE ULAŞIN