İstanbul Modern’in geçici mekânı Beyoğlu'nda açıldı

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern’in Beyoğlu Pera’daki geçici mekânı, Anthony Cragg’in “İnsan Doğası” sergisiyle açıldı

Giriş Tarihi: 23.05.2018 10:04 Güncelleme Tarihi: 23.05.2018 10:04

Çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern'in Beyoğlu Pera'daki geçici mekânı açıldı. Müzenin ilk sergisi, Anthony Cragg'in "İnsan Doğası" oldu. Eski Union Française binasındaki geçici mekânın açılışında konuşan Cragg, 50 yıllık kariyerinin üretim süreçleri ışığında hazırlanan sergiye dair bilgi verdi. Heykelciliğe basit malzemelerle çalışarak başladığını aktaran Cragg, "Heykel sadece nesnelere şekil vermek değil, daha derin bir anlamı var benim için. Sonraki yaşlarımda bunun inanılmaz dinamik bir konu olduğunu fark ettim ve kendi çalışmalarıma başladım. Bundan çok mutluyum" dedi.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı da Karaköy'deki yeni müze binası tamamlanana kadar yaklaşık üç yıl geçici mekânda ziyaretçi ağırlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Farklı malzeme ve tekniklerle üretilen yaklaşık 30 yapıtın bulunduğu sergide, sanatçının heykel sanatına dair sürdürdüğü denemeler, kapsamlı ve kronolojik bir bütünlükle bir araya getiriliyor. Sergide, sanatçının erken dönem yapıtlarından duvar rölyefleri ile "Erken Biçimler" ve "Akılcı Varlıklar" serilerinden örnekler de bulunuyor. Galataport sahası içinde yer alan bina, üç yıl içinde müzenin kurucu sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu ve ana sponsoru Doğuş Holding - Bilgili Holding'in ortaklaşa katkısıyla yapılacak.

BİZE ULAŞIN