Natalie Portman Genesis'e gitmiyor

Natalie Portman İsrail-Gazze sınırında yaşanan son olaylar nedeniyle Kudüs'te yapılacak olan 'Yahudi Nobel'i olarak bilinen Genesis Ödülü törenine katılmıyor.

Giriş Tarihi: 21.04.2018 09:08 Güncelleme Tarihi: 24.04.2018 10:08
İsrailli ve ABD'li Natalie Portman, her fırsatta İsrailli olmaktan gurur duyduğunu dile getiriyor. Ayrıca yıllardır ülkesine maddi ve manevi destek veriyor. İsrail, geçtiğimiz kasımda Yahudi değerlerine bağlılığı ve gelecek nesillere ilham kaynağı olduğu için oyuncuyu, Genesis Ödülü'ne layık gördüklerini duyurmuştu.

Haberi büyük bir sevinçle karşılayan Portman, haziran ayında düzenlenecek törene mutlaka katılacağını bildirmişti. Ancak ünlü oyuncu, önceki gün herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı: "Son siyasi gelişmelerden sonra İsrail'de halka açık gerçekleşecek herhangi bir davette rahat hissedemeyeceğim." Oyuncunun açıklamasını, ödül komitesi cevapsız bırakmadı. Üyeler, çok üzgün olduklarını ve töreni tamamen iptal ettiklerini söyledi: "Natalie Portman'ın bu kararının, hümanist bakış açımızı siyasallaştırmasından endişe ediyoruz."



Genesis, daha önce Anish Kapoor, Michael Bloomberg ve Michael Douglas'a verilmiş, bu isimler 1 milyon dolarlık para ödülünü bağışlamıştı. Portman ise bu yıl 2 milyon dolar alıp, bunu Yahudi kadınların ihtiyacı için kullanacağını açıklamıştı.
BİZE ULAŞIN