Arnold geri döndü!

Ülkemizde “Komando” filmi ile şöhrete kavuşan, 2003 yılında Kaliforniya Valisi seçilerek siyasete de atılan Arnold Schwarzenegger’i mercek altına alıyoruz. Terminatör filmiyle gönüllere taht kuran Schwarzenegger’in efsanevi aksiyon serisine yakından bakıyoruz.

Giriş Tarihi: 09.04.2018 17:47 Güncelleme Tarihi: 10.04.2018 08:57

Derleme: Kerem ÖZDEN

Arnold Schwarzenegger, 30 Temmuz 1947'de Avusturya'da dünyaya geldi. Alkol bağımlılığıyla mücadele eden bir babanın çocuğu olarak zor günler geçiren ve ailesiyle iyi ilişkiler kuramayan aktör, babasıyla olan ilişkisini ''Babamla aramızda ciddi bir duvar var ve onu aşamıyoruz.'' sözleriyle ilişkilerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Tüm zorlu koşullara rağmen sporcu olma hedefinin hemen ardından gelen diğer ideali oyunculuğa ise babasıyla izlediği bir filmden sonra karar kılması ise "kaderin cilvesi" niteliğinde bir an olarak onun hayatına etki etti.

Maddi ve manevi zorluklarla geçen yıllara rağmen, on beş yaşında başladığı vücut geliştirme sporuyla bu alanda amatörlere verilen Mr. Universe ödülünü 20 yaşında kazanarak bunu başaran en genç kişi olmuştu. Arnold, zoru başarma konusunda epey becerikli!

Vücut geliştirme kariyerinde ilerlemek adına ailesinden ayrılan ve 21 yaşındayken ABD'ye gelen Avusturyalı Schwarzenegger, 23 yaşındayken "Herkül New York'ta" adlı filmle ilk sinema deneyimi yaşadı ve unutulmaz kariyerine ilk adımı atmış oldu.

Bugüne kadar yaklaşık 50 filmde rol alan usta oyuncu Arnold, Terminatör filminde her zaman ''Geri döneceğim.'' demişti. Sözünde durdu ve 2019'da tekrar beyaz perdede yeniden görüşmek üzere bizlerle anlaştı. Biz de 'ustalara saygı kuşağı' tadında bir galeri ile "Terminatör" serisini yeniden hatırlamak istedik. Çünkü o, geri dönüyor!

BİZE ULAŞIN