Stranger Things çalıntı mı?

Tüm dünyada büyük hayran kitlesine sahip Netflix yapımı Stranger Things'in hakkında çalıntı iddiası ortaya atıldı. 2012 yapımı Montauk adlı kısa filmin yönetmeni Charlie Kessler projenin çalıntı olduğunu iddia ediyor.

Giriş Tarihi: 05.04.2018 14:40
Yeni sezon çekimleri öncesi 14 yaşındaki oyuncu Millie Bobby Brown'a yeni sezon için toplam 3.2 milyon dolar ödeyecek olmasıyla çok konuşulan Stranger Things'in çalıntı olduğu iddiası ile gündeme geldi. 2012 yapımı Montauk adlı kısa filmin yönetmeni Charlie Kessler, Stranger Things senaryosundaki fikirlerin kendisine ait olduğunu iddia etti. Charlie Kessler, 2014 yılında Tribeca Film Festivali'nde Matt ve Ross Duffer ile tanıştığını, onlara Montauk adlı projesinden bahsettiğini ve ardından senaryosunu yönetmenlere sunduğunu söyledi. Duffer kardeşlerin ise bu fikirleri izinsiz kullanarak Stranger Things'i yarattığını ifade etti. Kessler, iddialarının üzerine olayı mahkemeye taşıdı ve Matt ve Ross Duffer'a dava açtı.




Hepsinden önce kitap vardı

Kessler'ın iddiasına göre Duffer Kardeşler, "The Montauk Project" adını taşıyan hikâyeyi, Stranger Things'i geliştirirken kullandı. Deadline'nın haberine göre Stranger Things'in Netflix'ten ilk onay aldığı 2015 yılında, projenin ismi 'Montauk' olarak duyurulmuştu. Ayrıca o dönemde paylaşılan sinopsiste, olaylar mevcut şekilde değil Montauk, Long Island'da geçiyordu. İddia sahibi Kessler imzası taşıyan Montauk, konu olarak askeri üste kaybolan küçük bir çocuğun hikayesini ele alıyor. Bu askeri üste, çocuklar ve başka bir boyuttan gelen bir canavar üzerine deneyler yapıldığı anlaşılıyor. Variety'nin haberine göre ise hem Montauk hem de Stranger Things, 1992 basımı 'The Montauk Project: Experiments in Time' isimli bir kitaptan sonra çıktı. Kitap, Montauk'ta yapılan gizli hükümet deneyleri ile ilgili komplo teorilerini konu alıyor.



Netflix konuyla ilgili henüz açıklama yapmazken, Duffer Kardeşler, avukatları aracılığıyla bir basın bildirisi yayınladı. Kessler'in iddiasının asılsız olduğunu ifade eden kardeşler, Montauk isimli kısa filmi izlemediklerini ve Kessler'la herhangi bir görüşme yapmadıklarını belirtirken iddianın yaratıcı ve çalışkan insanların çalışmalardan kâr elde etmek için yapılan bir hareket olduğunu söyledi.

BİZE ULAŞIN