Yapımcıdan eşitsizlik özrü

Son dönemin popüler dizisi The Crown'da sular durulmuyor. Ücret eşitsizliği haberleriyle gündeme gelen ve başrol Claire Foy’un ikinci roldeki Matt Smith’ten daha az ücret aldığı öğrenilen The Crown dizisinin yapımcıları özür diledi.

Giriş Tarihi: 21.03.2018 09:39 Güncelleme Tarihi: 21.03.2018 09:48

Netflix'in popüler dizisi 'The Crown'ın yapımcı şirketi Left Bank, dizinin başrolleri Claire Foy ve Matt Smith'ten özür diledi. Özrün nedeni, bir süre önce basında çıkan ücret eşitsizliği haberleriydi. The Crown dizisinin yapımcısı Suzanne Mackie, katıldığı bir etkinlikte, kraliçeyi canlandıran başrol oyuncusu Claire Foy'un, eşi Prens Philip'i oynayan Matt Smith'ten daha az ücret aldığını açıklamıştı.

Left Bank'tan yapılan açıklamada, "Bu hafta kendi hataları olmayan bir konudan dolayı kendilerini medya kasırgasının ortasında bulan, harika oyuncu ve arkadaş olan Claire Foy ve Matt Smith'in her ikisinden de özür dilemek istiyoruz. Claire ve Matt, geniş bir kadro ile birlikte karakterlerini dürüstçe ve şefkatle hayata geçirmek için yorulmadan çalışan inanılmaz yetenekli oyuncular." denildi.

"The Crown'ın yapımcıları olarak, bütçelerden ve maaşlardan sorumluyuz." denilen açıklamada, "Oyuncular kimin ne kadar kazandığını bilmezler ve çalışma arkadaşlarının ödemeleri konusunda kişisel olarak sorumluluk alamazlar" ifadesine yer verildi.

BİZE ULAŞIN