Oscar adayı Lady Bird hakkında bilinmesi gerekenler

‘Lady Bird’ (Uğur Böceği), 90. Oscar Ödülleri için 5 dalda aday oldu. Başrolde Saoirse Ronan’ın yer aldığı, ergenlikten yetişkinliğe geçiş sürecini çarpıcı bir şekilde anlatan filme dair notlar...

Giriş Tarihi: 02.03.2018 10:31 Güncelleme Tarihi: 02.03.2018 16:36

90. Oscar Ödülleri'nde En İyi Film başta olmak üzere toplam 5 dalda adaylık alan filmlerden biri 'Lady Bird' oldu. Türkiye'de 'Uğur Böceği' ismiyle gösterilecek olan film, 2 Mart'ta vizyona giriyor.

Box Office verilerine göre, şimdiye kadar dünya çapında 52 milyon dolarlık hasılat elde eden film, Oscar'ın favorileri arasında gösteriliyor.

En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında Oscar adayı olan filmin yönetmen koltuğunda Greta Gerwig oturuyor.

Bu, 2008'deki ilk yönetmenlik deneyiminin ardından Gerwig'in yeniden kamera arkasına geçtiği ikinci filmi.

En iyi Kadın Oyuncu dalında aday olan Saoirse Ronan ile En İyi Yardımcı Kadın oyuncu dalında adaylık kazanan Laurie Metcalf'ın yanı sıra filmde Tracy Letts, Lucas Hedges gibi isimler rol alıyor.

lakabını takan Christine McPherson (Saoirse Ronan) karakteri etrafında gelişiyor.

Film, California'nın Sacramento bölgesinde, hızla değişen Amerikan ekonomisinin ortasında, 2002 yılında geçiyor.

Filmin başkarakteri "Uğur Böceği", son derece sevecen, dik kafalı ve iradeli; annesi gibi olmamak için ne kadar uğraşsa da aynı onun gibi olan bir kızdır. Uğur Böceği'nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini ayakta tutmak için yorulmak bilmeden çalışır.

Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği, yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanı sıra ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Annesinin California'da kalmasına yönelik tüm ikna çabasına rağmen oradan uzaklaşmak, New York'ta bir üniversiteye gitmek ister.

Ergenlikten yetişkinliğe geçiş sürecini göz alıcı bir şekilde işleyen film, bizi şekillendiren ilişkilere, bizi tanımlayan inançlara ve yuva adını verdiğimiz yerin benzersiz güzelliğine etkileyici bir bakış sunuyor.

BİZE ULAŞIN