Kuzeyden gelen adam

Sofia Coppola'ya Cannes Film Festivali'nin 2017 ayağında 'En iyi yönetmen' ödülünü kazandıran 'The Beguiled', aslında 1971 yapımı aynı adlı filmin yeniden çevrimi.

Giriş Tarihi: 19.01.2018 11:09 Güncelleme Tarihi: 19.01.2018 11:09

Yazı: Ege Görgün

Sofia Coppola imzalı 'The Beguiled', Clint Eastwood'un başrolde olduğu, bizde 'Kadın Affetmez' adıyla gösterilmiş 1971 yapımı Don Siegel filminin yeniden çevrimi.

'En İyi Orijinal Senaryo' Oscar ödüllü, eleştirmenlerin ve izleyicilerin övgüyle bahsettiği yönetmen/yazar Sofia Coppola, filmde İç Savaş'ın yaşandığı ABD'nin Virginia eyaletinde gözlerden uzak bir yurtta geçen gerilim dolu bir hikâye anlatıyor.

Film, Amerikan İç Savaşı döneminde geçiyor. Kuzey için savaşan yaralı askerin bir okula sığınmasının öyküsünün aktarıldığı film, Cannes Film Festivali'nde Sofia Coppola'ya 'En İyi Yönetmen' ödülünü getirmişti.

Amerikan İç Savaşı sırasında yaralanan Kuzeyli Birlik askeri John McBurney (Colin Farrell), Güney'deki Konfederasyon'a bağlı Mississippi'de bir yatılı okulda kalan küçük bir kız tarafından ormanda yaralı halde bulunur.

Müdire Bayan Martha (Nicole Kidman) tarafından sadece kız öğrencilerin kaldığı okula kabul edilip iyileştirilen düşman askeri, zamanla oradaki herkesle yakınlık kurar. Okulun sahibesi, öğretmen ve dört öğrenciden ibaret olan altı tane dişinin içinde bulundukları ruh hali, bu beklenmedik misafirin gelişiyle birlikte değişir. Genç hanımlar ilk başlarda bu yaralı askere büyük bir şefkat ve ilgi gösterir. Ancak bu yakınlığın dozu arttıkça birbirlerine düşeceklerdir.

'The Beguiled', aslında beyazperdeye ilk kez 1971 yılında, Thomas P. Cullinan'ın A Painted Devil isimli romanından uyarlandı. 'Kadın Affetmez' adıyla bilinen filmin bu ilk versiyonunda Kuzeyli asker rolünü Clint Eastwood üstlenmişti. Don Siegel yönetmenliğinde çekilen filmde Eastwood'a Geraldine Page, Elizabeth Hartman ve Jo Ann Harris eşlik ediyordu.

BİZE ULAŞIN