Türk mutfağı detoksunu bozdurdu

SABAH ve Daily SABAH'ın medya sponsoru, Nef'in prestij sponsoru olduğu İstanbul Resitalleri'nin bu ayki konuğu; Franz Liszt Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi Rus piyanist Vitaly Pisarenko'ydu.

Giriş Tarihi: 11.01.2018 10:43

New York Times'ın 'Üstün yetenekli piyanist' sözleriyle övdüğü, 'Genç Liszt' olarak gösterilen 31 yaşındaki piyanist, önceki akşam Sakıp Sabancı Müzesi The Seed'de konser verdi. cemiy et ilgi göst erdi Bugüne kadar sahneye çıktığı 30 ülkenin ardından ilk kez İstanbul'a gelen sanatçı, yaklaşık iki saat süren konserde; Franz Schubert, Sergei Prokofiev, Sergei Rachmaninov ve Liszt'in eserlerini yorumladı. Piyanist, özellikle İstanbul Resitalleri'nde büyük beğeni toplayan Liszt'in 'Macar Rapsodileri' eseri ile İstanbul programını sonlandırdı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği konseri dinleyenler arasında; Necati Zincirkıran, Sedef Kabaş, Hasan Bülent Kahraman, Kerem Alkin ve Şafak Levi gibi iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri de vardı.

Vitaly Pisarenko, konser sonrası Tarabya Kıyı Restaurant'da SABAH yazarları ile yemek yedi. Kerem Alkin, Hasan Bülent Kahraman, Günaydın Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik, Kurumsal İletişim Direktörü Fecir Alptekin ve İstanbul Resitalleri Koordinatörü Nazan Ceylan ile yemekte buluşan ünlü piyanist, "Bütün seyahatlerimi Türk Hava Yolları ile yapıyorum. Çok iyi bir havayolu ve yemekleri bir gurme restoranı kadar kaliteli" diyerek THY'ye övgüler yağdırdı.

İDİL BİRET HAYRANI
Londra'da yaşadığını belirten piyanist, Türkiye'nin de çok iyi piyanistleri olduğunu, özellikle İdil Biret ve Gülsin Onay'ın hayranı olduğunu söyledi. Yemekte bütün mezelerin tadına bakan ve detoksunu güzel yemekler yüzünden bozduğunu belirten genç sanatçı, ızgara balık ve özellikle ayva tatlısına hayran kaldığını söyledi.

BİR SONRAKİ KONUK KLASİK MÜZİĞİN ÇİN'Lİ İMPARATORİÇESİ
İstanbul Resitalleri'nin bir sonraki konuğu; klasik gitarın Çin'li imparatoriçesi olarak anılan Xuefei Yang olacak. Dünyanın en sıra dışı enstrümantalistlerinden biri olarak nitelendirilen Yang, 13 Şubat'ta sahneye çıkacak.

BİZE ULAŞIN