GaleriDeniz, Gl’onze Sergisi ile sanatseverlere merhaba dedi

DenizBank, bünyesinde bulunan ve bugüne dek sadece kendi koleksiyonlarını sergilediği GaleriDeniz’in misafir sanatçılara açılışını; iş, kültür – sanat, spor ve medya dünyasından pek çok ismin katıldığı özel bir davetle gerçekleştirdi. Açılışa özel olarak, Ayşen Savcı’nın ve Ayşın İşeri Atölyesi sanatçılarının imzasını taşıyan eserlerden oluşan ve GaleriDeniz’in de ilk konuk ağırladığı sergisi olan Gl’onze’da, cam ve bronz sanatının en güzel örnekleri izleyicilerin beğenisine sunuldu

Giriş Tarihi: 02.01.2018 10:54 Güncelleme Tarihi: 02.01.2018 10:54

Türkiye'nin kültür sanat yaşamına katkı sunmak hedefiyle kurulduğu günden bu yana 'Sanata Evet' diyen DenizBank bu alana desteğini sürdürüyor. Bünyesinde 2004 yılında kurduğu DenizKültür ile pek çok değerli çalışmayı hayata geçiren banka, faaliyetlerine yeni bir açılım getirerek, Genel Müdürlük binası Deniz Kule çatısı altında bulunan GaleriDeniz'de, kendi koleksiyonlarından sonra ilk kez Gl'onze sergisiyle sanatçı ve sanatseverleri konuk etti.

Sergi alanı olarak hizmet veren GaleriDeniz, 27 Aralık 2017 Çarşamba günü iş, kültür – sanat, spor ve medya dünyasından pek çok ismin katıldığı davette, Gl'onze sergisi ile açıldı. Glass'ın GL'si ile Bronze'un ONZE'sinin bir araya gelmesinden oluşan ve sanatçılar Ayşen Savcı ve Ayşın İşeri'nin birlikte hazırladıkları sergide, aralarında yurtiçi ve yurt dışında sayısız önemli ödül almış eserlerin de bulunduğu 100'den fazla iş sergileniyor.

"KÜLTÜR SANAT HAYATINA DEĞER KATACAK PROJELERİMİZ SÜRECEK"

Gecede açılış konuşması yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 20 yıldır kültür ve sanatın tüm dallarına destek olmayı sosyal sorumluluk olarak gördüklerini ve attıkları her yeni adımda bu misyonu ileri taşıma gayretinde olduklarını söyledi. Ateş şöyle konuştu; "Bugün bankamız bünyesinde hizmet veren sergi alanımız GaleriDeniz'de kendi koleksiyonlarımızdan sonra ilk kez misafir sanatçılarımızı ağırlıyoruz. Cam ve heykel alanında heyecan verici eserlere hayat veren Ayşen Savcı'nın cam eserleri ve Ayşın İşeri Atölyesi sanatçılarının işlerinden oluşan Gl'onze Sergisi'ndeki eserler, arkalarında taşıdıkları derin anlamlar ile de hepimizi etkiledi. Kültür ve sanata destek bizim için ülkemizin geleceğine ve gelecek nesillere yatırım demek. Geleceğe ve ülkemize yatırım ise işimizi anlamlı kılan temel motivasyon. Dolayısıyla, insanımız için, ülkemiz ve geleceğimiz için bu alandaki desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

İstanbul'da yaşayan Ayşin İşeri, İSD-Art atölyesinde uzun yıllardır ekibiyle heykel sanatı üzerine çalışıyor; yurtiçi ve yurt dışında sayısız sergide yer aldığı gibi, sayısız ödülün de sahibi. Ayşen Savcı ise uzun yıllar yaşadığı İsveç'te tanıştığı cam malzemesi üzerine çalışmalarına, kendi atölyesi Studio Volcano'da devam ediyor. İçinde yaşadığı coğrafyanın doğasından, kültürel geçmişinden etkilendiğini söyleyen sanatçı; yaptığı işi cama kimlik kazandırmak olarak yorumluyor. Savcı'nın eserleri de yurtiçi ve yurtdışında beğeniyle izleniyor.

BİZE ULAŞIN