BASE için geri sayım başladı

Tüm Türkiye’nin yeni nesil sanatçılarını ilk kez İstanbul’da Galata Rum Okulu’nda aynı çatı altında bir sergide buluşturacak olan BASE, panel ve söyleşilerde de sanat dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak. 20 ilde 31 üniversiteden 108 sanatçıya ait 116 eser ve 30'u aşkın panelde 75 konuşmacı sanatseverlerle buluşacak.

Giriş Tarihi: 19.12.2017 11:04 Güncelleme Tarihi: 19.12.2017 11:04

Türkiye'nin bu yıl mezun olan yeni nesil sanatçı adayları, 23 kişiden oluşan uluslararası bir seçici kurulun değerlendirmesiyle 21-24 Aralık'ta Galata Rum Okulu'nda gerçekleşecek BASE'te sanatseverlerle buluşacak.

108 SANATÇI 116 ESER

Digi.logue, HP, Kale Grubu ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda gerçekleşecek olan BASE, Türkiye'nin ilk kolektif Güzel Sanatlar yeni mezunlar platformu. Baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarımı, heykel, resim, seramik, Türk el sanatları ve video kategorilerinde, 51 farklı üniversiteden 1000'e yakın başvuru alan BASE'te Türkiye'nin dört bir yanından 31 üniversiteden 108 sanatçı adayının toplam 116 yapıtı BASE'de sergilenecek. BASE'in kürasyonu ise Derya Yücel'e ait.

Mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde genç sanatçı adaylarına destek olmayı amaçlayan BASE, aynı zamanda sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olmayı amaçlıyor. Istanbul'dan ve Pegasus desteğiyle Istanbul dışından da gelecek olan tüm katılımcı sanatçılar, üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma imkanı bulurken, koleksiyonerler ve sanatseverler de kariyerlerinin başında olan bu genç sanatçıları keşfetme ve onlarla aracısız olarak iletişim kurup yapıtlarını edinme imkanına sahip olacak.

ULUSLARARASI SEÇİCİ KURUL SEÇTİ

BASE'in eserleri seçen 23 kişilik seçici kurulunda Türkiye'den ve dünyadan değerli isimler bulunuyor. Delfina Foundation'ın kurucusu Aaron Cezar, Borusan CEO'su ve koleksiyoner Agah Uğur, sanat yazarı ve eleştirmeni, akademisyen Ahu Antmen, koleksiyoner Aslı Bilge, koleksiyoner&sanat yazarı Banu Çarmıklı,İstanbul Modern Sergiler ve Programlar Direktörü Çelenk Bafra, The Armory Show'un Direktörü Deborah Harris, Galerist yönetici direktörü Doris Benhalegua, sanatçı Ergin İnan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı, koleksiyoner Erol Bilecik, sanatçı Hera Büyüktaşçıyan, fotoğraf sanatçısı Murat Germen, ressam Neş'e Erdok,New York Academy of Art'ın dekanı Peter Drake, Galerie Voss direktörü Rudiger Voss, Daire Sanat kurucusu Selin Söl, grafik tasarım sanatçısı/art direktör Stephan Bundi, Spot Projects kurucusu/ koleksiyoner Tansa Mermerci Ekşioğlu, Piartworks kurucusu Yeşim Turanlı, grafik tasarımcı Yeşim Demir ve heykel sanatçısı Ziyatin Nuriev.

20 İLDE 31 ÜNİVERSİTEDEN GENÇ SANATÇILAR

Sergiye mezunları seçilen okullar Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi.

ÜÇ ANA BAŞLIK: BİLGİ, İNSAN VE ÇEVRE

BASE'in küratörü Derya Yücel, '"20 şehirden, 108 yeni nesil sanatçıya ait 116 yapıtın paylaşıldığı BASE'te birbirinden farklı disiplinlerin, yöntemlerin, mecraların ve mesajların, farklı yaratıcı ifadeler aracılığıyla görsel dile aktarıldığı üretimler izleniyor. Konvansiyonelden dijitale, geleneksel mecralardan yeni mediumlara, çini, seramik, resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, video ve görsel tasarımlar aracılığıyla ortaya konan bu üretimler, düşüncenin, bilginin, insanın, bedenin, çevrenin, doğanın, kentin, kısacası dünyanın parçalı görüntülerine "şimdi"ye dair "öznel" anlatımlar olarak dikkat çekiyor.

BASE'e ev sahipliği yapan Galata Rum İlkokulu'nda mekanın öz kimliği ve fiziksel yapısının sağladığı imkanlar dahilinde sergi üç ana başlıkta, üç ana bölüme ayrılıyor. Bilgi, İnsan ve Çevre olarak belirlenen bu üç alt başlık, genç sanatçı ve tasarımcıların üretimlerinde odaklandıkları ifade biçimlerinde görünür olan temaları, farklılıkların uyumu çerçevesinde ortaya çıkarmayı amaçlıyor' dedi.

75 KONUŞMACI

BASE ziyaretçi ve katılımcılarını ayrıca 'BASE Talks'' ile dopdolu bir panel ve söyleşi programı bekliyor. 4 gün boyunca izleyicilerle buluşacak isimler Adnan Yerebakan, Agah Uğur, Ahmet Doğu İpek, Ahmet Elhan, Ahu Antmen, Alev Ebuzziya Siesbye, Ali Güreli, Ali Kazma, Ali Kerem Bilge, Alper Turan,Arda Yalkın, Arkın Kahyaoğlu, Aslı Öymen, Aslı Sümer, Ayça Telgeren, Ayşegül Sönmez, Banu Çarmıklı, Banu Taşkın, Beyza Boynudelik, Burcu Gürvardar,Burçak Bingöl, CANAN, Candaş Şişman, Cem Akar, Cem Sağbil,Coşar Kulaksız, Çağla Saraç, Çağrı Saray, Çelenk Bafra, Deniz Ova, Derya Bigalı, Derya Yücel, Devabil Kara, Ebru Yetişkin, Ela Cindoruk, Erdal İnci, Elvan Ekren, Emin Çapa, Emin Hitay, Emre Evrenos,Erim Bayrı, Esra Yıldız, Evren Erol, Ezgi Bakçay, Ferhan İstanbullu, Ferhat Özgür, Gamze Büyükkuşoğlu, Gökşen Buğra, Gönül Nuhoğlu, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Hamit Hamutçu, Hande Şekerciler, Haro Cümbüşyan, Hera Büyüktaşçıyan, Hüma Kabakçı, İdil Deniz Türkmen, İnci Furni, İpek Duben, Karoly Aliotti, Kemal Özen, Kerem Ozan Bayraktar, Korkut Avcı, Lerzan Özer, Marcus Graf, Mehmet Ali Bakanay,Mehmet Güleryüz, Mehmet Kahraman, Melih Görgün, Merve Akar, Merve Çağlar, Metehan Özcan, Mine Kaplangı, Moiz Zilberman, Murat Germen, Murat Morova, Mustafa Taviloğlu, Mümtaz Sağlam, Nancy Atakan, Naz Cuğuloğlu, Nazan Pak, Nazar Şigaher, Nevzat Sayın, Nur Koçak,Orhan Cem Çetin, Oya Delahaye, Özlem Yalım,Pemra Ataç Açıktan, Refik Anadol, Saruhan Doğan, Selin Söl,Seçkin Pirim, Selim Süme, Selim Ünlüsoy, Selman Bilal, Sera Sade, Serhat Cacekli, Seval Yavuz Seyhan Musaoğlu, Taner Ceylan, Tomur Atagök, Tony Ventura,Uğurcan Ataoğlu, Volkan Kızıltunç, Yasemin Bay, Yağmur Çalış, Yunus Emre Erdoğan, Yusuf Sevinçli ve Zuhal Baysar yer alıyor.

BİZE ULAŞIN