'The Exorcist' yeni sezona başlıyor

70'lerin kült filminden esinlenen ve ilk sezonu Foxlife kanalında izleyebildiğimiz 'The Exorcist' Aralık ayında yeni sezona başlıyor. Meraklıları için hızlı bir soru trafiği yaptık.

Giriş Tarihi: 10.10.2017 11:49 Güncelleme Tarihi: 11.10.2017 11:36

Hazırlayan: Emrah SAKA

Tüm zamanların en iyi korku filmleri arasındadır 'The Exorcist', bizde bilinen adıyla 'Şeytan'. 1973 yapımı film, 'En İyi Senaryo' ve 'En İyi Ses' dallarında Oscar heykelciği kazanırken film festivallerinde 16 dalda ödül kazanmıştı. Başroller için Audrey Hepburn ve Jack Nicholson'a teklif götüren yapımcılar istedikleri yanıtı alamadılar ancak her iki oyuncu da sanırız bu fırsatı teptikleri için biraz düşünmüştür. Film bu kadar popüler olunca dizisi de rüzgârından etkilendi ve ikinci sezonuyla gerilimi artırıyor. İlk sezonda büyüleyen Geena Davis'in yanı sıra Alfonso Herrera, Hannah Kasulka, Ben Daniels ve Kurt Egyiawan'ın oynadığı dizi eylül sonunda ABD'de gösterime girdi.

Esquire: Birinci sezonu çok beğenerek izledik ve ikinci sezonda büyük değişikliklerin olacağını biliyoruz. İkinci sezonda bizi neler bekliyor?

Alfonso Herrera (Tomas Ortega): Şikago'yu geride bırakıp ülkenin kuzeybatısına gidiyoruz. Canlandırdığım karakter Marcus Keane'in peşinden gidip şeytan çıkarma becerilerini geliştiriyor.

Ben Daniels (Marcus Kane): Evet, ikinci sezon birincisinden çok farklı olacak. Birinci sezon şehirde ve çoğunlukla kapalı mekânlarda geçiyordu; ikincisi ise açık havada, doğada geçiyor ve bunların getireceği tüm korku ögelerini içeriyor. Hikâyenin bir kısmı korkutucu bir adada, korkutucu bir evde geçiyor. Bu sezon John Cho ile tanışıyoruz; Cho yakın geçmişte dul kalmış ve evde üvey beş çocuğuyla yaşıyor.

Esquire: 1. sezonda dünyanın farklı yerlerinden bir grup şeytan izledik. Bu şeytanlar da ekranda olacak mı?

A.H: Evet, şeytan farklı açılardan ele alınacak. Sezon boyunca farklı olasılıkları ve farklı olayları inceleyeceğiz. Ana temada farklılıklar olacak, aramıza yeni karakterler de katılacak. John Cho ve Brianna Hildebrand örneğin.

B.D: Bence hikâyenin mitolojisinin şu anda gelişmesi çok önemli. Birinci sezonda orijinal kitaba ve filme bağlı kaldık, ancak Vatikan'daki yozlaşmanın hikâyesine de yer verdik. Bu konu da ikinci sezonda Kurt Egyiawan'ın canlandıracağı karakter Peder Bennett ile devam edecek.

Esquire: İkinci sezonu birkaç kelimeyle nasıl tanımlarsınız?

A.H: Korkunç ve spiritüel.

B.D: Karmaşık, cesur ve amacına uygun.

BİZE ULAŞIN