Kanada eğitim sistemi artık Türkiye’de!

Giriş Tarihi: 05.10.2017 15:06

PİSA skorlarında dünya sıralamasında yüksek bir seviyeye sahip olan Kanada Eğitim Sistemi'nin Türkiye M.E.B. müfredatı ile birleştirilerek oluşturulduğu, uluslararasılaşma ilkesinin temel alındığı, öğrencilerin lise veya üniversitede kolaylıkla eğitimlerine yurtdışında devam edebilmesi amacıyla kurulan Kanada Ortaokulu'nda kayıtlar devam ediyor.

Çift Diploma ve Çift Yabancı Dil ile Eğitimine Yurtdışında Devam Etme Şansı

Kanada Ortaokulu'na kaydı yapılan bir öğrencinin dosyası hem Kanada hem deTürkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nda oluşturuluyor. Bu sayede öğrenci eğitiminin herhangi bir aşamasında öğrenimini Kanada'da ya da dünyanın herhangi bir yerinde, en iyi seviyedeki okullara geçiş yaparak sürdürebiliyor. Sağlam bir akademik altyapıya sahip olmasının yanında, çok iyi seviyede öğrendiği İngilizce ve Fransızca dilleri ile öğrenci bu okullarda adaptasyon sorunu yaşamıyor. Hem Türkiye'den hem de Kanada'dan mezun olmuş sayılan öğrenciler, Kanada Ortaokulu'nda akademik anlamda tam donanımlı uluslararası bir eğitim almış oluyor ve çift diploma ile mezun oluyorlar.

Tüm Derslerde İki Öğretmen

Kanada Ortaokulları'nda tüm branş dersleri İngilizce olarak işleniyor ve her sınıfta bir Kanadalı bir de Türk öğretmen bulunuyor. Öğretmenler yıl boyunca Kanada'dan gelen uzman öğretmenlerden mentorluk alarak kendilerini geliştiriyorlar. Türk öğretmenlerin tamamı İngilizce biliyor ve mümkünse Yüksek Lisan mezunu olmaları tercih ediliyor. Yüksek Lisans mezunu olmayan öğretmeler için ise çeşitli üniversitelerle anlaşmalar yapılıyor ve öğretmenler bu konuda teşvik ediliyor.

Sarmal Eğitim Sistemi

Kanada Ortaokulları'nda Sarmal Eğitim Sistemi benimseniyor. Öğrenciye aynı kavramlar, gelişim seviyesine göre, yaşı büyüdükçe daha derinleştirilerek veriliyor. Bu sayede hiçbir öğrenci hiçbir kavramda eksik kalmıyor.

Potansiyeli Açığa Çıkaran Özgür Bir Eğitim Ortamı

Öğrencinin kendisine güvenmesini, potansiyelini keşfetmesini sağlayan beklentinin yüksek olduğu bir eğitim sistemi sunuluyor. Bu okulda çocuklar sebat etmeyi, becerilerinin ve eğilimlerinin farkına varmayı öğreniyorlar. Bu sayede gelecek seçimlerini doğru yapabilmelerini sağlayan adımlar ortaokul sıralarında atılmış oluyor.

Sorumluluk Sahibi, Farklılıklara Saygı Duyan Gençler

Kanada Ortaokulları'nda öğrencilere sorumluluk sahibi olmak ve davranışlarının sonuçlarının sorumluluğunu almak aşılanıyor. Okul ortamında farklılıkların saygı gördüğü ve desteklendiği bir ortam yaratılıyor ve böylece geleceğin farklılıkları eleştiren değil kucaklayan bireyleri yetiştirilmiş olunuyor.

Organik Yaşam

Menüler gıda mühendisleri tarafından oluşturuluyor ve tüm gıdalar okulun özel aşçısı tarafından, her gün taze olarak ve tamamen organik gıdalarla pişiriliyor. Hiçbir şekilde şeker kullanılmıyor ve katkı maddeli yiyecekler servis edilmiyor. Organik beslenmenin yanında bahçecilik faaliyetleri ve çeşitli çalışmalarla öğrencilerin çevre bilinci yüksek, ekolojik yaşamın esaslarını kavramış bireyler olmasını sağlanıyor.

BİZE ULAŞIN