Robbie Williams'ın son konserinden anlar

Önce Kopenhag’ın insanın ‘hayatı yaşaması’ üzerine kurulu bir kent olarak tasarlandığını söylemek gerek. Harika parkları, ördeklerine gölden çıkarken kullanacağı merdiven, bisiklet yollarında trafik ışıklarında bekleyen vatandaşlarına ayaklarını dayamaları için yol kenarına metal barlar koyacak kadar ince düşünen bir kentteki konserin ne kadar etkileyici olduğunu şimdi anlatmaya başlayabilirim.

Giriş Tarihi: 16.09.2017 10:24 Güncelleme Tarihi: 18.09.2017 16:23

Yazı: Emrah SAKA

Fotoğraf: Leo BARON

Robbie Williams'ın gençliğinde dinlediği 'Erasure'ın konserin açılış grubu olması biraz şaşırtıcı oldu. Ancak Telia Parken Stadyumu'nu dolduranların yaş ortalaması tecrübeleri ile örtüştüğünden hiç sorun yaşanmadı. Vince Clarke'ın sytnhesizer sesleri duyulan stadyumda sadece gitar çalmasının garipliğini de not etmek gerek (Playback endişesi barındıran bir cümle).

Robbie'nin sahnesi oldukça iyi tasarlanmıştı. 'The Heavy Entertainment Show' başlarken herkesin ulusal marş için ayağa kalkması istendi. Kendi marşlarını söylemek için hazırlanan Danimarkalılar kısa bir akıl tutulması yaşadı. Çünkü çalınan marş Danimarka'nın değil, Robbie Williams'ın marşıydı. Günümüzün meşhur lyrics videoları şeklinde tasarlanan hiciv dolu marşı Robbie herkese söyletmeyi başardı. Robbie'nin konser boyunca performansı büyüleyiciydi. Ancak bir o kadar da şaşırtıcı gerçekleri Kopenhag'ta paylaştı. 2017 yılında kendisini şoke eden iki sağlık problemiyle karşılaştığını ve bir daha Kopenhag'a gelemeyeceğini söyledi. İki çocuk babası Robbie, şakakları ağarmış saçlarıyla biraz daha babacan bir tavırla söyledi ergen dönemindeki hitlerini. Hatta bir ara konsere gelen hayranlarının müzik bilgisini de dönemin hitlerinin ilk dizelerini söyleyerek test etti. 'Livin' On A Prayer', 'Rehab', 'The Best', 'Kiss, 'Don't You Want Me', 'You're The One That I Want', 'Come Undone' gibi klasikleri de söyleyerek stadyumdan tam not almayı başardı.

Konserin biraz dokunaklı anlarına onun George Michael hayranlığı da eklendi. Henüz daha yeni adını duyuran 'Take That' grubundayken MTV Müzik Ödülleri'nin sahne arkasında George Michael ile tanışmak istediğini ve bunu başardığını heyecanla anlattı. Ardından da 'George Michael'ın şarkısı 'Freedom! '90' geldi tabii.

Gecenin beklenmeyen anlarından biri de babasını sahneye çağırmasıydı. Çocukluğunda akşamları evde televizyonda izlediği, gösteri dünyasının önemli isimlerinden babası Pete Conway ile kanepeye oturup birlikte şarkı söylemeleri güzel bir tecrübe oldu. (Sony Music Türkiye ve Sony Music Denmark'a teşekkürler.)

BİZE ULAŞIN