Baştan başa Latin Amerika

Pırıl Yay Aydın'ın 2007'de çıktığı büyük Latin Amerika turunda tuttuğu notlardan yola çıkarak yazdığı kitap, yazarın güncel ziyaretlerinden ve ülkeler hakkında yeni notlar da içeriyor.

Giriş Tarihi: 17.05.2016 14:33 Güncelleme Tarihi: 17.05.2016 14:39

Kitap "Hangimiz normal hayat rutini içinde işimizi, eşimizi, yükümlülüklerimizi, hatta sıradanlaşan keyifl erimizi sorgulayıp alternatif bir rota hayal etmiyoruz ki?" sorusuyla başlıyor ve yazarın kendisine 30. yaş hediyesi olarak verdiği ve bir yaşam hayali olan Latin Amerika serüvenini anlatıyor. Sonrasında da yazarın ilk kitabıyla tüm hayatının nasıl değişip dönüştüğünü…

'Başlarken' bölümünde, "Sekiz yıl önce bu kitabı yazmaya başladığımda, hayatımın en unutulmaz deneyimlerinden birinin arifesinde olduğumuzu bilmiyordum," diyor Aydın. "30 yaşımda çıkmak üzere olduğum Latin Amerika yolculuğunda neler neler yaşayacağımı, sonrasında hayata bakışımın ne kadar değişeceğini bilmiyordum; kaldı ki yıllar sonra yenilenip tekrar basılacağını aklımdan geçireyim… Ve Latin Amerika dönüşü, İstanbul'da tekrar aynı rutinin beni nasıl boğacağını bilmiyordum. Daha güzelleşen eşyaların, daha da parlayan kariyerin, sefası artan 30'lu yaşların ortasında yolların beni nasıl tekrar çağıracağını bilmiyordum. Bu kitabın bir okuru ile tanışıp onunla yollara düşeceğimi, tüm yerleşik hayatımı geride bırakacağımı; onun hem eşim hem ortağım hem yoldaşım olacağını bilmiyordum."

Her şey reklamlarda vadedildiği gibi 'at çantana birkaç parça eşyanı, havaalanından kalkan ilk uçağa bilet alıp maceraya yelken aç' tadında olmuyor şüphesiz. Özellikle böyle uzun süreli seyahatlerde, dersine iyi çalışıp yola çıkan gezginler parayı ve zamanı daha hesaplı kullanıyor olsa gerek. Yine de her şeyi planlı yapmak gezginliğin ruhuna aykırı sanki. Bilakis gezgin olmak aksilikle karşılaşınca alternatif yollara sapabilmek, onun da keyfi ni çıkarabilmek demek. Latin Amerika'yı görmek isteyenler, 15 ülke ve 100'den fazla şehir üzerine keyifl i yol hikâyeleri anlatan bu kitabı incelerse bir nevi ön gösterim izlemiş gibi olacak. Ancak asıl hikâye, kendileri yola çıktıkları anda başlayacak.

BİZE ULAŞIN