'Duş'taki o ses İrem Candar 'büyüdü'

Teoman'ın en popüler düetlerinden birisi değildi belki ama en seksi şarkısı olduğu konusunda pek çok kişiyle hemfikirdik. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en cesur sözlerine sahip parçalarından 'Duş'un kadın vokali İrem Candar, şimdi kendi albümüyle hayatımıza giriyor bir kez daha. 'Erik ağacı' albümü 2013 yılının başlarında Sony Music Etiketi ile raflardaki yerini aldı.

Giriş Tarihi: 04.03.2013 12:02 Güncelleme Tarihi: 04.03.2013 12:08
Nilüfer TÜRKOĞLU
nilufer.turkoglu@esquire.com.tr


Teoman henüz müzik kariyerine sert ve keskin bir kararla son verdiğini açıklamamıştı. Nil Karaibrahimgil'den Yavuz Bingöl'e Hayko Cepkinden İzel'e' Türk müziğinde önemli ve popüler isimleri bir araya getirip kendi şarkılarını onlarla birlikte söyleyip tribute albüme imza attığı dönemi yaşıyorduk. 'Söz müzik Teoman' , Teoman külliyatı için önemli bir adım olmuştu, Türkiye'de de bir ilk.

İrem Candar, o albümün en tanınmamışı olarak göze çarpsa da, aralarında en dikkat çeken ismi olmayı da başarmıştı. Bir kere albümün tek erotik şarkısında en çıplak sesiyle şarkı söylüyordu. İlk kez sanını duymuş, ilk defa bu güzel sesli kadını dinleme olasılığına sahip olmuştuk.

Bu albümle ilgili yazdığım yazıda en çok ondan bahsedip ona övgüler düzerken birkaç gün sonra bana teşekkür maili geldi kendisinden. Aramızda kısacık bir yazışma oldu.

Yıllar sonra bir kez daha İrem Candar ismi bu defa kendi albümü 'Erik Ağacı'nı müjdeliyor.



KİM BU İREM CANDAR?

İrem Candar 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Sanatçı St. Michel Fransız Lisesi'nde orta öğrenimi tamamladıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

2006 yılında "Monopop" adlı gruba katılarak aktif müzik hayatına adım atan İrem Candar, Monopop grubuyla ve bir sure sonra solo olarak bir çok önemli konser mekanında sahne aldı.

2008 yılında Teoman'ın "Söz Müzik Teoman" albümünde "Duş" adlı şarkıda ve 2011 yılında "Aşk ve Gurur" albümünde "Bana Öyle Bakma" adlı şarkıyı sanatçı ile beraber seslendirdi ve daha sonra yine Teoman ile "Harbiye Açık Hava"daki 3 konserinde düet yaparak müzik dünyasında aranan seslerden biri haline geldi.

İrem Candar İskender Paydaş'ın 2012 tarihli "Zamansız Şarkılar" adlı projesinde "Kar Beyazdır Ölüm" adlı şarkıyı seslendirdi.

2012 yılında sanatçının "Yoldan Geçen Adam" şarkısı, "Behzat Ç" dizisinde kullanıldı ve şarkı hem dizinin takipçileri hem de müzikseverler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Eylül ayının başında ise albümün çıkış şarkılarından olan "Bi'şey Olsun" kliplendirildi, radyolar ve dijital platformlar aracılığıyla, şarkı ve klip müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Yılın son süprizi olarak ise "Rüya" adlı şarkıya klip çekildi. "Bi'şey Olsun", "Yoldan Geçen Adam" ve "Rüya" şarkılarını barındıran "Erik ağacı" albümü 2013 yılının başlarında Sony Music Etiketi ile raflardaki yerini aldı.

BİZE ULAŞIN