Varis ağrısına karşı 3 çözüm

Varis probleminiz var ve ne yapacağınızı bilemiyorsanız önerilerimize göz atmalısınız. Varislerinizin ağrısını hafifletecek ve olası varisleri de engelleyecek olan bu önerileri uygulamanızı öneririz. Böylece gündüz yaşantınızda rahat edeceksiniz.

Giriş Tarihi: 23.09.2019 17:49

Özellikle alt bacağa yoğunlaşan varis problemi oldukça can sıkıcıdır. Kötü görüntü bir yana verdiği ağrı bazen dayanılmaz olabilir. Özellikle sıcaklarda ağrısının da arttığı varis problemi olanlar için öneriler paylaştık.

HAREKET EDİN

Öncelikle sürekli oturmak gibi bir hata yapmayın. Fırsat buldukça hareket edin, egzersiz yapın, mola saatlerinizde dolaşın fakat sabit bir şekilde uzun süre ayakta durmamaya da özen gösterin. Otururken bacak bacak üstüne atmanız varislere yol açacağından bu davranıştan da kaçınmalısınız. Zaman zaman otururken de bacaklarınızı hareket ettirin.



YÜKSEKTE TUTUN

Günün yorgunluğundan sonra sürekli aşağıda duran ayaklarınızı yukarıya kaldırmanız gerekir. Eve geldiğinizde yastıkları üst üste koyun ve ayaklarınızı da üzerine uzatın. Böylece kan dolaşımı hızlanacak ve ağrılarınız da oldukça azalacaktır. Mümkünse gün içerisinde de yüksek bir yere uzatabilirsiniz.



BOL SU İÇİN

Su az içmek bacaklardaki pıhtı riskini arttıran bir durumdur. Bu nedenle her zaman uzmanların da uyardığı bol su için sözlerini dikkate almanız gerekir. Günde en az iki litre su içtiğinizde bacaklarınızdaki varis ağrısının da azaldığını göreceksiniz. Hem sağlık açısından da faydalı bir iş yapmış olacaksınız.

BİZE ULAŞIN