Burun estetiği yaptırmalı mıyım?

Sadece kadınlar içinde değil, estetik cerrahide erkeklerinde en fazla tercih ettiği prosedürlerin başında burun estetiği geliyor.

Giriş Tarihi: 10.04.2017 15:15

Sadece kadınlar içinde değil, estetik cerrahide erkeklerinde en fazla tercih ettiği prosedürlerin başında burun estetiği geliyor. Burun estetiği kadınların, aktörlerin veya modellerin tekelinden çıktı. Estetik kaygı yaşayan ve sağlık açısından da sorulu bir burna sahip olan herkesin yaptırdığı bir operasyon olmaya başladı.

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, erkek burun estetiği hakkında bilgiler verdi: "Eski kalıplaşmış düşüncelerden sıyrıldığımız bir dönemde yaşıyoruz. Erkeklerin onlara yöneltilen bakışları önemsemediği, erkeğin estetik bir duruşla pek alakalı olmadığı düşüncelerin devri bitti artık. Dürüst olduğumuz zaman, erkeklerin aslında harika görünmek istediklerini bizler de biliyoruz artık ve hakları da var zaten. Günümüz toplumunda daha iyi görünüşlere odaklanıldığı bir gerçek. Yüzün tam orta yerindeki burunlar ise, bu estetik görüntüye son derece etkili bir katkı sağlıyorlar. Ayrıca yine sosyal medyanın devreye girmesi, çekilen selfiler, sürekli insanın kendi görselleriyle karşılaşıyor olması, bedenindeki estetik kaygıların daha da artmasına sebep oluyor. Konum olarak burunsa bu durumdan en büyük nasibini alanlar arasında… Erkek hastalarımıza yaptığımız rinoplasti güven arttırma veya benlik saygısını artırmaya yönelik olsa da, aynı zamanda nefes alma sorununu da çözümleyen uygulamalardır. Aileden kalıtımla gelen büyük, şekilsiz burunların yanı sıra, bir kaza sonucu oluşmuş kırık burunları veya daha biçimli bir buruna sahip olma isteğiyle bize gelen erkek hastalarımızın olduğunu gözlemleriz.

Erkekler daha iyi bir profil istiyorlar

Hedefleriniz gerçekçi olduğu sürece, iyi bir profil kazanmak ve sağlıklı nefes alabilme gibi bir nedeniniz varsa, muhtemelen bir erkek olarak burun estetiği için iyi bir adaysınız. Erkekte başarılı bir burun estetiğinin birkaç tane altın kuralı var. En önemlisi, yeniden yapılandırılan burnunuzun feminen bir görüntüde olmamasıdır. Feminen, kadınsı bir buruna sahip olursanız, ne yazık ki, revizyon rinoplastisi olmayı isteyeceksinizdir ve inanın revizyon cerrahisi son derece zor operasyonlardır. Bu sebeple doktor seçiminizi çok iyi yapmalısınız. Burun estetiğinde erkek kadın ayrımını bilen bir estetik cerrah olmalıdır. İkinci altın kural burun yapısı yani dayanıklılık ve uzun ömürlü olması, şekli yani estetiği, fonksiyonu yani uygun nefes alma durumu yeniden yapılandırılmış burnunuzda dört dörtlük olmalıdır. Üçüncü altın kural ise, yeni burnunuz diğer yüz özelliklerinizle dengeli olmalıdır. Gözlerinizle, elmacık kemiklerinizle ve gülümsemenizle uyumlu olmalıdır Ama en başında da dediğim gibi erkek rinoplastide, burun kesinlikle abartılmamalı veya dişileştirilmemelidir, bu nedenle çok iyi araştırma yaparak, burun estetiği cerrahınızı seçmenizi tavsiye ediyorum."

BİZE ULAŞIN