Saç kaliteniz sağlığınızı belirliyor

Bazı şanssız erkeklerle aynı kaderi paylaşmıyorsunuz ancak saçınızın kalitesinden memnun değilsiniz ya da saç telleriniz çok ince olduğu için hayallerini kurduğunuz o uzun saçlı görünüme kavuşamıyorsunuz… Çözüm basit: Nişantaşı’nda tamamen sağlıklı saç bakımı üzerine hizmet veren Akademi Saç Terapi’nin kapısını çalmak.

Giriş Tarihi: 04.03.2017 16:47

Yazı: Seda KARAN

Akademi Saç Terapi nasıl bir yerdir, ne gibi hizmetler verir konusuna değinmeden önce sizlere 'trikoloji'nin ne demek olduğunu anlatmamda fayda var. Elbette giydiğimiz trikolarla uzaktan yakından bir ilgisi yok… Trikoloji yurt dışında varlığı kabul gören ve farklı alanlarda uzmanların da (hekim, cerrah, hemşire, kuaför ve kimyager ) eğitim aldığı bir bilim dalı. Trikologlar birebir danışmanlık hizmeti verebildikleri gibi saç bakım kozmetiği üreten firmalara da danışmanlık ve eğitim hizmeti de verir. Akademi Saç Terapi de, 2009 yılında kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Trikoloji Bakım Merkezi. Dünya çapında saç bakımı konusunda rüştünü ispat etmiş olan Svenson Hair Group ile işbirliği içinde olan Akademi Saç Terapi, İstanbul'da Nişantaşı ve Suadiye şubelerinde hizmet veriyor. Yani burada saç sağlığı ve bakımı konusunda kafanızı kurcalayan her türlü sorunun yanıtını almanız mümkün. Zaten bana da uygulandığı üzere, merkezde kişisel alışkanlıklarınız sorulduktan sonra uzmanlar tarafından saçınız derinlemesine inceleniyor. Ardından da şöyle bir saatli, saçınızın cinsine uygun solüsyonlarla 'bol' rahatlatmalı bir masaj uygulanıyor.

Burada öncelikli amaç kişileri saç ve saç bakım alışkanlıklarıyla ilgili doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmış bilgilerle buluşturmak. Saç ve saç derisi sorunu yaşayanlara ayrıca bir 'ücretsiz' hizmet sunuluyor. Saç sorunu için yardım almak isteyen kişilere İngiltere'de geliştirilen nano-moleküler yapılı 'trikolojik bakım losyonları' ile çözüm alternatifleri sunuluyor. Bakım merkezinde uygulanan masajların yanı sıra evinizde rahatlıkla uygulayabileceğiniz pratik bakımlar da öneriliyor. Merkezde uygulanan terapik seanslar ise ücretsiz.

Her ay ortalama 300 seans bakım hizmeti veren Akademi Saç Terapi'nin kurucu ortaklarından Burcu Çayözü, saç ve saç derisi problemlerinin çok çeşitli olduğunu ve her birinin farklı altyapıları olabileceğini anlatıyor: "Kadın ve erkek saç sorunları birbirine benzemekle beraber bazen çok farklı faktörlerle gelişebilmekte. Bu sebeple bir kişiye yarayan 'fabrikasyon' bir çözüm diğer kişide aynı oranda etkili olmayabilir. Birebir yapılan görüşme sonrası 'kişiye özel' belirlenen çözüm programları daha başarılı ve sağlıklı sonuçlar almamızı sağlıyor. Saçımızdaki sorunun giderilmesi ancak soruna sebep olan faktörlerin doğru tanımlanması ile mümkün olur. Akademi Saç Terapi'de amacımız saç sorunlarını doğru şekilde teşhis etmek ve kişiye özel çözüm önerilerinde bulunmak. Bu yüzden verdiğimiz danışmanlık hizmeti kapsamında kişilerle saçları hakkında detaylı bir saatlik bir görüşmemiz olur. Analiz esnasında kişinin saç derisinin sağlık durumu, genel sağlık durumu, kan değerleri, beslenme alışkanlıkları, genetik yatkınlığı, saça bakım alışkanlıkları gibi pek çok faktör birlikte değerlendirilir. Hassas teknolojik cihazlarla yapılan inceleme sonrasında saç sorunlarının ciddiyeti ve sebepleri de belirlenebilmekte. Yani saç telinizin sağlık durumuna göre sizin başka hangi hastalıklara sahip olduğunuzu bile belirleyebiliyoruz. Ayrıca erkek ve kadın tipi saç kaybı, saç seyrelmesi, saç dökülmesi, aşırı yağlanma, kaşıntı, kepeklenme, pullanma, saçkıran, saçta kuruma ve cansızlık gibi problemlere de çözümler sunabiliyoruz."

BİZE ULAŞIN