iOS için tehlike çanları!

Bir önceki raporda stabilite konusunda ilk kez Android'in gerisinde kalan iOS işletim sistemi bakalım şu anda ne durumda? Android mi iOS mu daha stabil?

Giriş Tarihi: 18.11.2016 14:26 Güncelleme Tarihi: 18.11.2016 14:29

Emre Çetinkaya - teknokulis.com

Uzunca süredir akıllı telefon pazarında Apple'ın iPhone'ları "daha stabil" olarak anılırlar. Yani en azından Android telefonlarla kıyaslandığında. Ancak son dönemde durumun değiştiğine tanıklık ediyoruz.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan raporda ilk kez iOS cihazların Android cihazlara oranla daha çok çöktüğü ortaya çıkmıştı. Görünüşe göre bu durum üçüncü çeyrekte de devam etmiş!

İşletim sistemleri üzerinde araştırmalar yürüten Blancco Technology Group isimli şirket, bu konudaki son araştırma raporlarını yayınladı. Şirketin 2016 yılının üçüncü çeyreğine dair raporuna göre, iOS'lu cihazlar Android'li cihazlara oranla daha yüksek "başarısızlık" oranına sahipler. Yani başka deyişle daha çok çöküyorlar.

iOS'un çökme oranı arttı, Android daha stabil!

Güncel rapora baktığımızda iOS'lu cihazların başarısızlık oranının %62'lere yükseldiğini görüyoruz. Önceki çeyrekte bu oran %58 seviyesindeydi. iOS tarafında en çok çöken cihaz ise yine iPhone 6 olmuş (%13 ile).

Diğer taraftan Android tarafında da başarısızlık oranında bir artış söz konusu. Son çeyrekte Android'lerin başarısızlık oranı %47 seviyesine çıkmış. Önceki çeyrekte %35 seviyesindeydi. Ancak buna rağmen Android hala iOS'a oranla daha stabil görünüyor.

Android tarafında en çok çökme oranına sahip marka ise geçtiğimiz çeyrek olduğu gibi yine Samsung olmuş. Telefon bazında ise başı Çinli firmaların telefonlarının çektiği gözden kaçmıyor.

Çark tersine döndü!

Öte yandan ikinci çeyrekte Android'e başarısızlık oranında ilk kez geçilen iOS, üçüncü çeyrekte de bu konuda Android'in gerisinde kaldı. Apple'ın en büyük kozlarından olan "stabilite" konusunda istatistiksel olarak Android'in gerisinde kalan iOS'un son güncellemelerin ardından gerilediği gözlerden kaçmıyor.

BİZE ULAŞIN