Apple McLaren'i Satın mı Alıyor?

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre Apple, İngiliz otomotiv devi McLaren Teknoloji Grubunu satın almak için görüşmelere başladı.

Giriş Tarihi: 22.09.2016 10:04 Güncelleme Tarihi: 22.09.2016 10:14

Apple'ın kendi otomobilini üretme planlarının yayıldığı son zamanlarda bu tarz haberler ile iddialar iyi güçlenmeye başladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre otomotiv sektörü uzmanları arasında Apple'ın McLaren Teknoloji Grubunu satın alması halinde şirketin son iki yıldır büyük gizlilikle yürüttüğü elektrikli araç projesini de hızlandırabileceği düşünülüyor.

LOG'un aktardığı habere göre McLaren cephesinden ise bu habere yalanlama geldi. Markanın üst düzey bir yöneticisi, yaptığı açıklamada bu iddiaların tamamen söylentiden ibaret olduğunu ve böyle bir görüşmenin gerçekleşmediğinin şiddetle altını çizdi. Şirket üzerindeki hisselerin bir kısmına sahip Bahreyn merkezli yatırımcı Mumtalak'ın hisselerini satmak adına bir girişimde bulunabileceğini belirten yetkili bunun yönetim kurulunun bilgisi dahilinde olmadığını ve hisseleri tamamını kapsamadığını belirtti. Şirketin teknoloji Ar-Ge bölümü ve Formula 1 teknolojilerinin hisseleri halen

McLaren'da bulunuyor. Mclaren'dan gelen yalanlamaya rağmen iddianın sahibi olan gazeteci Tim Bradshaw, haberinin arkasında olduğunu açıkladı.

BİZE ULAŞIN