Sevimli konsept Smart Forfour

1998 yılında değişik bir fikir, yeni bir marka olarak piyasaya sürülen smart, bugüne kadar tüm dünyada 1,5 milyon adedi aşan satış rakamıyla rüştünü ispatladı. Ama küçük dev yerinde duracağa pek benzemiyor! İşte, yeni smart forfour.

Giriş Tarihi: 26.09.2016 14:30

Markanın değerli iletişim yöneticilerden smart test aracı teklifi geldiğinde, yüzümde beliren gülümsemenin farkına yanımdaki arkadaşımın; "Hayırdır, ne keyifl endirdi seni bu kadar?" cümlesiyle vardım. Düşünün, aracı daha kullanmadan sürücüsünü tebessüm ettirebilen, sürüden çok rahat ayrılan, kullanım amacı ve tarzı tamamen bir marka ve modelden bahsediyorum. Çünkü yeni smart forfour'un o kadar şirin bir konsepti var ki gördüğünüzde, yaklaştığınızda, dokunduğunuzda enerjiniz değişmeye başlıyor. Evet, ya çok seversiniz ya hiç sevmezsiniz; doğrudur! Ama ön yargısız bir şekilde ona yaklaşan, amacına uygun kullanan hiç kimseyi pişman etmeyeceğine eminim.

Bugün 46 ülkede satış yapan smart'ın özellikle iki kişilik fortwo modelini yurtdışında birçok önemli şehirde görürsünüz. Örneğin; Paris'te, Şanzelize'de hangi sokağa girseniz birkaç farklı renkte smart modeliyle karşılaşırsınız. Evet, kimi park yeri kolaylığı kimi trafi k ve hava kirliliğine katkı yapmamak için kimi de şehir içinde muazzam bir ulaşım aracı olduğu için smart'ı tercih ediyor. Fakat ülkemizde ne yazık ki hâlâ birçok insanın gözünde karizmanız aracınızın metre olarak büyüklüğüyle ölçüldüğü için çevre kirliliği ve park sorunu kimseyi rahatsız etmediğinden, smart modellerini yollarımızda çok fazla göremiyoruz.
Gelelim kahramanımızın özelliklerine. Smart forfour'da üç farklı iç donanım renk seçeneği bulunuyor. Test aracımız smart forfour Proxy, iç ve dış tasarımındaki mavi-beyaz renk kombinasyonuyla gönlümüzü çaldı. Çok çabuk dikkatleri üzerine çeken aracın kaportasında kullanılan renkler iç mekânı da süslüyor. Özellikle konsolda kullanılan fi le görünümlü malzemeyi çok beğendiğimi söylemeliyim. İki kişilik versiyondan yaklaşık 80 cm daha uzun olan forfour'da arkada iki adet tek kişilik koltuk bulunuyor. Ön bölümdeki kadar rahat değiller, ama şehir içinde, kısa mesafede hiçbir problem yaratmıyor. Ancak, arka tarafı bagaja katmak istediğinizde minderler katlanarak yer konusunda ciddi katkı yapıyor. Bagaj hacmi ön koltuk arkasından başladığında 730 litreye kadar çıkabiliyor. Smart forfour'un 90hp'lik 898 cc motoru da misafi rleri şaşırtmayı başarıyor. Özellikle 6 ileri twinamic çift kavramalı şanzımanın tepkileri böyle bir araç çok iyi.

BİZE ULAŞIN