Yeni sayfa: Renault Megane

Dış tasarımından iç mekânına kadar değişen Renault Megane, marka tarihinde yeni bir sayfa açmışa benziyor.

Giriş Tarihi: 06.09.2016 12:09 Güncelleme Tarihi: 06.09.2016 14:19

Hazırlayan: Onur Akçay

Önceki nesilleriyle ülkemizde her zaman dikkat çeken, önemli satış rakamlarına ulaşan, ikinci el piyasasında da en fazla talep gören modellerden biri olmayı başaran Renault Megane, tamamen yenilenerek iddiasını arttırdı. Selefi yle hiçbir noktada benzerlik içermeyen aracın uzunluğu 64mm arttırılarak 4.359mm'ye çıkarılmış. Ayrıca 25mm daha alçak tasarlanarak aracın yüksekliği 1.447mm'de bırakılmış. Yeni Megane'ın iç mekân genişliğine etki eden, 47mm arttırılan 1.591mm ön, 39mm arttırılan 1.586mm arka iz mesafesinin de altını çizmek gerek.

Boyutlarda yapılan değişiklikler ve yeni platform ve tasarım dilinin kullanılması; aracın görünümünü tamamen değiştirmiş. Yeni Megane, 'Icon' versiyonundan itibaren hem kısa hem de uzun farlarda 'Pure Vision Full-LED' adını verdiği aydınlatmayı standart olarak sunuyor. Ülkemizde birkaç ay önce satışa sunulan Renault Talisman'dan farklı bir sınıfta yer almasına rağmen, Megane'ın görünüm ve iç tasarım açısından ağabeyiyle bazı ortak noktalar taşımasının nedeni, 'CMF (Common Module Family)' C/D platformunun kullanılması. Renault-Nissan ortaklığının ürünü bu platformu Kadjar, Espace ve Talisman gibi Renault modellerinin yanı sıra Nissan'ın Qashqai ve Pulsar modelleri de kullanıyor. Bu nedenle Megane'ın üst segmentle; yani Espace ve Talisman ile aynı özellikleri kullanması mümkün olmuş. Bu özellikler arasında, Head Up Display, 7inçlik renkli TFT gösterge paneli, iki versiyon halinde sunulan mültimedya R-Link 2 tablet (7 inçlik harita formatı veya 8.7inç portre formatlı ekran), Multi- Sense teknolojisi ve 4Control bulunuyor. Bu donanımlar arasında iç mekânın şıklığını arttıran, sınıfa yeni bir rekabet unsuru getiren,

ilk bakışta herkesin dikkatini çeken tablet ekrana ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Yeni Megane'da, segmentinde tek örnek olan 8.7-inçlik portre formatlı ekrana sahip R-Link 2 sistemi bulunuyor. Bu sistemi ve ekranı, daha önce kullanma fırsatı bulduğumuz Talisman'da da görmüştük. Sanırım bu genişlikte bir ekran da segmentteki araçlarda ilk defa yer alıyor ve akıllı telefon veya tablet bilgisayarlarda olduğu gibi kapasitatif ekran üzerinden kullanılıyor.

Üstelik R-Link 2'ye navigasyon, telefon, uygulamalar ve radyo gibi unsurların daha kolay kullanılabilmesi için ses tanıma fonksiyonu da dahil edilmiş. Farklı güçlerde benzinli ve dizel motor seçenekleri bulunan Yeni Megane'ın dört adet donanım paketi bulunuyor. Bizim kullandığımız 'Icon' paketine sahip 1.5 litre 110hp dizel otomatik versiyon hem malzeme kalitesi hem de performans açısından oldukça tatminkârdı. Gaz pedalına çok yüklendiğinizde kabine biraz fazla yansıyan dizel motor sesinin haricinde aracı beğendiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

BİZE ULAŞIN