Organik Saç ekiminin FUE'ye tercih edilmesinin 10 temel sebebi

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, geliştirmiş olduğu Organik Saç ekimin, FUE saç ekimine göre daha fazla tercih edildiğini söyledi ve nedenlerini açıkladı.

Giriş Tarihi: 11.10.2016 14:28 Güncelleme Tarihi: 11.10.2016 14:33

"Saç ekimi doğal, sağlıklı ve taşınmaya müsait kıl köklerinin, saçsız bölgeye nakledilmesi işlemidir" diyen Cihantimur sözlerine şu şekilde devam etti:" Saç ekiminde transfere uygun nitelikteki kıl kökleri, en fazla ense, eğer ense bölgesinde yeterli değilse, sakal, alt ve üst çene, sırt, omuz, bacak ve göğüs bölgesinden alınır. Öncelikle bu saydığımız donör kıl kökü alanları arasında seçim yapılır ve hastanın bedensel kıl yapısına, köklerin verimine ve istenilen hızda köklerin alınmasına bağlı olarak donör alan belirlenip, saç ekimi işlemine başlanır.

Donör alandan tek tek alınan kıl kökleri, saçtan yoksun bölgeye yine tek tek manuel bir şekilde yerleştirilir. İşte bu işlemin adı, FUE Hair Transplant. Organic Hair Transplant ise, FUE'ye bir aşama daha ekliyor, o da, saçsız alana yapılan kök hücreden zengin yağ enjeksiyonudur. Bu enjeksiyon, hastanın bölgesel yağından hazırlanır ve kel alana uygulanır. Amacı ise, kök hücrenin tüm avantajlarının burada ortaya çıkmasıdır. Kısaca Organik Saç ekiminin temelinde kök hücre var. Kök hücre konusunda bugüne kadar yapılmış kapsamlı akademik araştırmalar, Organik Saç ekiminin sağladığı tüm avantajları açıklar niteliktedir."

"Şimdi hastaların neden FUE yerine, işlemi uzatarak Organik Saç ekimini neden tercih ettiklerine bakalım" diyen Op. Dr. Bülent Cihanimur, şunları söyledi:

1- Ekim alanında artan verim

Kel alanı incelediğimizde, buranın kemiğe yani kafatasına iyice yaklaştığını ve yağdan yoksun kaldığını gözlemleriz. Yağ ise içinde kök hücre yani yaşam kaynağı barındıran muazzam bir dokudur. Organik Saç ekiminde yapılan enjeksiyon ile, bölgeye tekrar kök hücreden zengin yağ dokusu yerleştirilir. Bu da FUE ile yapılan saç ekiminin verimini artırır yani ekim alanı verimli bir toprağa dönüştürülür. Organik Saç ekiminde yapılan enjeksiyon ekilen saç köklerinin beslenmesini sağlar. FUE 'de ekim sırasında bu tarz bir tedavi söz konusu değildir.

2- Bir plastik cerrah eşliğinde yapılır

Saç ekimi bugün medikal doktorlar ve saç ekimi teknisyenlerinin yaptığı bir işlemdir. Fakat Organik Saç ekimi, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah yani uzmanlığını okumuş bir doktor eşliğinde yapılır. Hastanın bedeninden yağın alınması ve kök hücreden zengin hale getirilmesi, tüm ekim sürecinin aynı şekilde denetlenmesi plastik cerrah tarafından yapılır. Bu da uygulamaya fazladan emniyet sağlar, riskleri azaltır.

3- Kök hücreyle birlikte canlanma sağlar

Organik Saç ekiminde canlanma hem deride, hem yeni çıkan saçlarda gözlemlenir. Kullanılan kök hücre, bu alana tekrar hayat verir.

4- Hastanın kendi organik yağı kullanılır

Yapılan enjeksiyonun herhangi bir yan etkisi yoktur, hastanın kendi hücreleridir ve dolayısıyla alerji riski söz konusu değildir. Bu aynı zamanda eğer istenir ve ihtiyaç varsa, daha fazla oranda yağ alınarak, hastanın bölgesel yağdan da kurtulma imkanını sağlar.

5- Saç ekimi işlemini kolaylaştırır

FUE tekniğinde saç ekimi işleminin daha kolay yapılabilmesi için, ekim alanına kimyasal solüsyon enjekte edilerek, bölgenin hafifçe şişmesi sağlanır. Bu kimyasalların donör alandan alınan saç köklerinin kalitesine ve dokusuna zarar verme ihtimali vardır. Organik Saç ekiminde ise bu kimyasallar kullanılmaz, enjekte edilen yağ, aynı işlevi görür.

6- Saç tutunma oranını artırır

Kök hücrenin işlevselliği ekilen saç köklerinin tutunma oranında artış sağlar. Kimyasal da kullanılmadığı için, kel bir hastanın en değerli varlığı olan donör saçları her iki şekilde de koruma altına alınmış olur, saçlar korunaklı bir şekilde transfer edildiği alana tutunur.

7- Daha çabuk iyileşme sağlar

Kök hücrenin en büyük avantajlarından birisi olan iyileşme, yenilenme yetisi, Organik Saç ekiminde fazlasıyla görülür. FUE ile karşılaştırıldığında hastaların daha çabuk ve konforlu bir iyileşme süreci geçirdiği gözlemlenir.

8- Ekim sonrası saçların daha kaliteli, gür ve sağlıklı olmasını sağlar

Kaliteli bir şekilde tutunan, yeni nakledildiği alanda hayatına devam eden ve kök hücre sayesinde beslenen saç kökleri, çıkarken de daha kaliteli ve sağlıklı bir görüntü sergiler.

9- Saç dökülmesini azaltır

Beslenen saç kökleri hastanın hem şok dökülme evresini daha rahat geçirmesine ve ileride saç dökülme oranında azalma yaşanmasına vesile olur.

10- Doğallık

FUE tekniği ile kıyaslandığında daha yüksek oranda başarılı sonuçlar alındığını söyleyebiliriz. Saç ekiminde pek çok yeni teknik, isim metot ortaya çıktığı için, hastaların çoğunun kafasının karıştığını görüyoruz. Fakat bu karışıklığın içerisinde hemen herkesin aslında tek istediği konu, hangi teknik kullanılırsa, kullanılsın, ekilen saçların çok iyi tutunması, dökülmemesi ve tabii ki en önemlisi saç ekimi yapıldığının anlaşılmaması yani doğal durmasıdır. Doğal duruş ise, Organik Saç ekimini bir adım daha öteye taşıyor.

BİZE ULAŞIN